У Львові відкривають унікальний музей науки

У Львові відкривають унікальний музей науки.

У Львові відкривають унікальний музей науки. Фото: museumlviv.com.

Техно
25 грудня 2022 13:03

У Львові з'явиться унікальний для України Музей науки. Його відкриють на перехресті Стрийська-Наукова на Різдво, 25 грудня. В експозиції музею – близько 90 різноманітних експонатів, які інтерактивно і цікаво будуть пояснювати дітям явища природи та закони фізики. Принцип роботи кожного експонату пояснюватимуть інформаційні таблички. Читайте найцікавіші новини Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Двоповерхову будівлю площею понад 2 тисячі метрів квадратних спеціально збудували для музею на Стрийській, 200А, там є ліфт для маломобільних людей. Внизу – каса, продаж сувенірів та кав’ярня, де зможуть відпочити батьки, пише Zaxid.net. 

На другому поверсі площа поділена на тематичні зони – повітря, вода, швидкість, електрика, оптика, акустика, роботи, VR. Додатково готується лабораторія.

У Львові відкривають унікальний музей науки.У Львові відкривають унікальний музей науки. Фото: museumlviv.com.

У Львові відкривають унікальний музей науки.У Львові відкривають унікальний музей науки. Фото: museumlviv.com.

До прикладу, у секції води можна самостійно зробити вир, бульбашки різної густини, пару, хвилі. За допомогою мультимедійних бордів вивчати бактерії, осад. 

Зона акустики схожа на студію звукозапису. Вона містить музичні інструменти. Там можна відтворити ехолокацію кажана та побачити силу свого голосу у вигляді діаграми на екрані.

У зоні швидкості є машина з Формули-1 та піт-стоп, де діти спробують на швидкість замінити колеса. А в іншій зоні – цілий вагон трамвая. Там теж можна поклацати на пульті.

В інтерактивній частині аватар повторює на екрані рухи людини. А за допомогою VR окулярів можна вирушити у віртуальну подорож, наприклад, піднятися на Еверест чи помандрувати Амазонкою. Загалом там є 40 варіантів на вибір.

У секції з роботами можна поспілкуватися з RoboThespian. Він має багато програм, мов на вибір (англійська, польська, німецька, української, на жаль, немає), він відповідає на питання, виконує завдання заспівати пісню чи станцювати. Обличчя робота заливається рум’янцем, а в очах блимають сердечка. Також там є роборука KUKA, якою збирають машини та інші прилади на промислових підприємствах.

Є в музеї зона для виховання гуманності і толерантності: здорові діти можуть сісти в інвалідний візок і подолати на ньому перешкоди. Також вони спробують видобувати воду, як це роблять їхні однолітки в Африці.

Увесь простір музею заповнений маятниками, моделями, апаратами – такий собі космічний корабель, подорож у майбутнє. Моделі міняють стан, форму, положення. На кожному кроці можна самостійно виробити магнітне поле, торнадо, сніжинки. Відчути ураган на собі, управляти вітровою електростанцією, відправити пневматичні повітряні доставки між містами України і спостерігати, як їх «доставляють» по трубах.

Цікавий експонат – трансформатор Тесла. Електрична шафа з розрядом, якого можна буде торкнутися спеціальною рукавицею. Відчуй себе Тором з «Месників».

З часом у музеї з’явиться зона оптики. Також приблизно через місяць там буде лабораторія для хімічних дослідів та експериментів. І як вишенька на тортик: у музеї встановлять зменшену модель «русского воєнного корабля» з пробоїнами, яку українські діти будуть топити.

Ціна квитка – 350 гривень для всіх відвідувачів зростом вище 90 сантиметрів. Малі діти і люди з інвалідністю заходять у музей безкоштовно.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах