Сім різдвяних локацій у центрі Львова для інстаграмних фото, яким позаздрять усі подруги

Сім різдвяних локацій у центрі Львова для інстаграмних фото, яким позаздрять усі подруги.

Сім різдвяних локацій у центрі Львова для інстаграмних фото, яким позаздрять усі подруги. Фото: facebook.com/36PoLviv/photos

Дозвілля та їжа
06 сiчня 2023 16:04

До різдвяних свят у центрі Львова щороку встановлюють цікаві інсталяції, прикрашають вітрини, брами, вікна та балкони. Навіть у цей надзвичайно важкий, темний для нашої країни час місто Лева з усіх сил намагається подарувати кожному своєму мешканцю дух Різдва.

Розповімо про сім різдвяних локацій у центрі Львова для інстаграмних фото.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ялинка перед Оперним театром

Ялинка перед Оперним театром у Львові.Ялинка перед Оперним театром у Львові. Фото: facebook.com/victor.halchynskyy.

Фото біля ялинки неодмінно повинні бути в інстаграмі. Хоча Різдвяного ярмарку на проспекті Свободи немає, Хатинки Миколая теж, але ялинка є. Цьогоріч, у зв'язку з проблемами з електропостачанням, головна різдвяна ялинка Львова світить лише п'ять годин на добу – з 17:00 до 22:00, та й то лише за умови, що в цьому районі немає знеструмлення. А ще цього року вона має дуже незвичайну прикрасу на верхівці – протитанковий їжак. Яке життя, такі і "прикраси".

Де: проспект Свободи, біля входу в Львівську Національну оперу. 

Різдвяна Шопка на площі Ринок

Різдвяна Шопка у Львові на площі Ринок.Різдвяна Шопка у Львові на площі Ринок. Фото: city-adm.lviv.ua/Роман Балук.

На Різдво неодмінно варто зробити фото й біля Шопки, особливо зважаючи на те, що вона інтерактивна. Її щорічно встановлюють на площі Ринок. Це Шопка авторства Антона Лубія – майстра роботи по дереву та соліста гурту «Йорий Кльоц». Сценка композиції складається із п’яти двометрових фігур, вирізьблених із тополі та розмальованих дітьми. 

Де: площа Ринок, біля входу у Ратушу. 

Сани святого Миколая на площі Ринок

Сани святого Миколая на площі Ринок у Львові.Сани святого Миколая на площі Ринок у Львові. Фото: facebook.com/Оксана Ляш.

Літня тераса ресторану із акулами "36 По" взимку — це ще одна інстаграмна локація на площі Ринок у Львові. Столики з неї давно прибрали, натомість встановили та прикрасили різдвяну ялинку, сани святого Миколая і навіть повісили бурульки перед входом. Без паніки! На голову вони не падають.

Де: ресторан "36 По", площа Ринок, 36.

Різдвяний Дідух

Різдвяний Дідух у центрі Львова.Різдвяний Дідух у центрі Львова. Фото: Юрій Богун.

Вже багато років Різдво у Львові не минає без винесення та встановлення Дідуха. Традиційний символ Різдвяних свят напередодні виготовили майстри Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького. Як і у попередні роки, цьогоріч Дідуха встановили на площі Яворського.  

Де: площа Яворського.

Янголи на Краківській 

Янголи на Краківські у Львові.Янголи на Краківські у Львові. Фото: city-adm.lviv.ua.

Повз переможницю конкурсу на найкраще оформлення вітрин до новорічно-різдвяних свят 2022 року важко пройти із байдужим виразом обличчя. «Родинна пекарня» на Краківській — улюблене місце для зимових фотосесій львів'ян і туристів. І не даремно! Їхня вітрина — це витвір мистецтва.  

Де: Родинна пекарня, вулиця Краківська, 23.

Різдвяна казка на Винниченка

Ресторан Кабінет на Винниченка у Львові.Ресторан Кабінет на Винниченка у Львові. Фото: s.leshchyshyn.

Ще одне місце для зимової фотосесії розташоване на вулиці Винниченка, 12 у Львові (ресторан "Кабінет"). Тут вітрина прикрашена у кращих традиціях Різдва: багато хвої, трохи ілюмінації, великі льодяники, кулі та банти. Тут виходять дуже інстаграмні фото. Перевірено! 

Де: ресторан "Кабінет", вулиця Винниченка, 12.

Різдвяний кролик на Шевській

Різдвяний кролик на Шевській.Різдвяний кролик на Шевській. Фото: facebook.com/Оксана Ляш.

Таку цікаву різдвяну інсталяції встановив на вулиці Шевській Mad bar's house напередодні Різдва. Кролик – символ Нового 2023 року одразу ж викликав шквал емоцій у львів'ян і гостей міста. Дехто припускає, що він вказує нам на те місце, в якому опинився весь 2022 рік. Втім, більшість мешканців Львова таки схиляють до думки, що кролик показує Москві, де її мають українці.  Цікаво, що чимало перехожих, дивлячись на інсталяцію, бачать не тухес кролика, а мордочку собаки, якій одягнули на голову вінок. А що бачите ви? 

Де: Mad bar's house, вулиця Шевська, 10. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах