П'ять ресторанів, які відкрилися у Львові у грудні. Фото: unsplash.com.
Незважаючи на війну та щоденні знеструмлення, ресторатори відкривають у Львові нові заклади. В останній місяць 2022 року на гастрономічній мапі міста Лева з'явилися кілька дуже цікавих ресторанів, варенична та кафе-кондитерська. Де поїсти у Львові.
Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації
Це новий заклад на вулиці Миколи Вороного у Львові, який спеціалізується на fried chicken від локальних постачальників — готують ніжки, стегна, стріпси, гомілки, і навіть цілу курку.
Гості Epic Chicken Cafe, який відкрили у грудні 2022-го року, дуже нахвалюють сендвічі з курятиною. Серед незвичайних пропозицій у меню Epic Chicken Cafe такі сендвічі, як: Gorgonzilla – з вишня амарена, смаженим лісовим горіхом та горгондзолою; Teddy Cheeseburger – з сиром страчателла, мортаделлою та кетчупом зі смородини; Mother with Sons – з сиром чеддар, кетчупом з смородини, яєчнею чилі та беконом з гострим медом.
До сендвічів тут є 8 кранів з крафтовим українським пивом (2085, varvar, underwood, mova, pravda) і непоганий асортимент імпортного крафту в пляшці з США, Великобританії, Бельгії.
Де: вулиця Миколи Вороного, 3.
Коли приходити: понеділок-четвер – з 11:00 до 22:00, субота-неділя – з 10:00 до 23:00
Ресторан української кухні для хіпстерів "Зашкварка" відкрили на вулиці Пекарській у Львові. Його автор — ресторатор Нестор Шуманський.
Новий заклад, який за велику кількість вареників з цікавими начинками у меню (як от: із курчими серцями; з лососем, рікотою та червоною ікрою; з халвою; з вишньою і рікотою) вже охрестили "вареничною", розташований у новому хіпстерському районі Льова, на вулиці Пекарській.
Окрім вареників, меню "Зашкварки" складається з вушок, клюсків, зупів, салатів, млинців і сирників. До страв можна замовити пиво, безалкогольні напої, каву тощо.
Поки що "Зашкварка" працює у тестовому режимі.
Де: вулиця Пекарська, 2.
Коли приходити: з 10:00 до 21:00.
У Львові на території простору Kivsh, створеного на місці колишніх артилерійських казарм часів Австро-Угорської імперії, відкрили кафе-кондитерську Cheese Bakery.
Новий заклад із мінімалістичним інтер'єром створений як виставковий простір робіт ілюстраторів і художників. У меню Cheese Bakery, окрім звичних для кондитерської круасанів, булочок, пряників, профітролів, макарунів, чізкейків і тортів, хороший вибір кави та напоїв із неї, а також тостів, сендвічів, салатів. Після 19:00 діє знижка на випічку 20%. ©
Де: вулиця Щевченка, 120Г.
Коли приходити: з 08:30 до 21:00.
Це новий ресторан швидкого харчування на вулиці Богдана Хмельницького у Львові від ресторатора Ореста Злобіна.
«Сторічні традиції сходу в умілих руках наших кухарів. Для приготування соковитої качки та курки гриль, а також унікального шанхайського бекону», — йдеться у повідомленні закладу. Меню «Журавля» складається з основних страв, гарнірів та салатів. Відвідувачі дуже нахвалюють тут курку та качку. До страв пропонують безалкогольні напої.
Де: вулиця Богдана Хмельницького, 12.
Коли приходити: з 11:00 до 22:00.
На вулиці Краківській у Львові з'явилося нова локація для шанувальників доброго сиру та страв із нього. Гастрономічний простір «Сирний» відкрила відома українська ферма «Мукко». У меню нового закладу — багато сиру та страви з нього.
Де: вулиця Краківській, 9.
Коли приходити: з 10:00 до 21:00.