Скільки коштує різдвяний відпочинок у Моршині — ціни 2023

Скільки коштує різдвяний відпочинок у Моршині — ціни 2023

Скільки коштує різдвяний відпочинок у Моршині — ціни 2023 Фото: Юрій Богун

Дозвілля та їжа
04 сiчня 2023 14:02
Автор: Юрій Богун

Відпочинок на бальнеологічному курорті Моршин актуальний у будь-яку пору року. Але багато хто полюбляє приїжджати в це містечко саме під час Різдвяних свят, аби попити мінеральної води і "перезавантажитися", дихаючи чистим карпатським повітрям. М’яка зима у регіоні сприяє гарному проведенню відпустки на курорті. Розповімо про ціни на житло, розваги та особливості зимового відпочинку у Моршині у 2023 році. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ми аналізували двомісні номери в готелях і санаторіях, а також однокімнатні квартири, які можна орендувати на 5-10 січня 2023 року. На популярному порталі Booking.com для бронювання доступні помешкання в 10 об’єктах. Насправді це не мало, адже приблизна така ж кількість помешкань пропонується і в інші пори року.

Оренда житла у Моршині

Вартість ліжкомісця у Моршині у січні 2023 року стартує від 120 гривень за добу. Принаймні нам дешевшої ціни станом на цей час відшукати не вдалося. Окрему кімнату в квартирі у Моршині можна також орендувати від 150 гривень. Є пропозиції за 200 гривень, а є й дорожчі.

Вартість кімнати в міні-готелях стартує від 350 гривень. А от найдешевша однокімнатна квартира на Різдво коштує 400 гривень. Однокімнатні квартири з сучасним ремонтом в вартують 800-1500 гривень за добу. Врахуйте, що мало хто з господарів погодиться здати житло менше, ніж на 5 діб.

Скільки коштує різдвяний відпочинок у Моршині - ціни 2023Скільки коштує різдвяний відпочинок у Моршині - ціни 2023 Фото: booking.com

За 500 гривень за добу доступно більше житла. До прикладу, такі варіанти помешкань пропонує моршинська вілла «Едельвейс». 

Скільки коштує різдвяний відпочинок у Моршині - ціни 2023Скільки коштує різдвяний відпочинок у Моршині - ціни 2023 Фото: booking.com

Більшість пропозицій житла у Моршині розташовані недалеко від вокзалу і базару. До парку і бювету теж дуже близько.

Мінеральна вода

Моршин — перший бальнеологічний курорт Львівської області, який ввів плату за мінеральну воду. Вона стала платною ще понад 15 років тому. Безкоштовно та в необмеженій кількості можна брати воду з джерела №4. До нього регулярно стоять черги.

А ось, на бюветі останнім часом порожньо, навіть в найбільш популярний час серед відпочивальників – о 12 годині дня. Станом на січень 2023 року пиття води коштує 30 гривень в день. Ціна не змінювалася вже кілька років.

У рекламних проспектах, що виходили перед Першою світовою війною, Моршин порівнювали з найпопулярнішими європейськими курортами, називаючи його "галицьким Спа" та "галицьким Карлсбадом" (тепер Карлові Вари).

Перше повідомлення про те, що "у Моршині відкривається кліматичний курорт для хворих на туберкульоз легенів" з’явилося у газетах ще у 1877 році. А 1878-й став роком першого офіційного лікувального сезону з відкриттям "Закладу для лікування грудних захворювань".

Розваги у Моршині та неподалік

У Моршині для гостей курорту пропонують різноманітні екскурсії територією Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей. Варіанти є на будь-який смак – гори і витяги, скелі, термальні джерела, храми, гастрономічні тури, відвідання ферм. Ціни стартують від 150 гривень із людини.

Також в курортному місті ча від часу відбуваються концерти. Наприклад, приїжджають Ростислав Кушина, Степан Гіга, Володимир Гришко.

У самому Моршині можна відвідати зоокуток. У парку і в лісі ознаковані доріжки для скандинавської ходьби.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах