Скільки коштує різдвяний відпочинок у Cхідниці – ціни 2023

Скільки коштує різдвяний відпочинок у Cхідниці – ціни 2023

Скільки коштує різдвяний відпочинок у Cхідниці – ціни 2023 Фото: Юрій Богун

Дозвілля та їжа
03 сiчня 2023 14:21
Автор: Юрій Богун

Зима у Карпатах – казкова. Тому, багато українців обирають для відпочинку на Різдво Східницю. На цьому бальнеологічному курорті можна не тільки попити мінеральної води, а й помилуватися горами та водоспадами. Розповімо про ціни на житло, розваги та особливості зимового відпочинку у Східниці у 2023 році. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ми аналізували двомісні номери в готелях і санаторіях, а також однокімнатні квартири, які можна орендувати на 5-10 січня 2023 року. На популярному порталі Booking.com для бронювання доступні помешкання в 37 об’єктах, що доволі багато, як для «високого» різдвяного сезону.

Оренда житла

Вартість ліжкомісця у Східниці у січні 2023 року стартує від 100 гривень за добу. Принаймні нам дешевшої ціни станом на цей час відшукати не вдалося. Окрему кімнату в квартирі у Східниці у січні 2023 року можна також орендувати від 150 гривень. Є пропозиції за 200 гривень, а є й дорожчі.

Вартість кімнати в міні-готелях стартує від 480 гривень. Наприклад у «Оранті» за ці гроші пропонується двомісний номер площею 20 квадратних метрів з власною ванною кімнатою. Господарі обіцяють вид на гори, а також двоспальне ліжко і диван.

Скільки коштує різдвяний відпочинок у Cхідниці - ціни 2023Скільки коштує різдвяний відпочинок у Cхідниці - ціни 2023 Фото: booking.com

Значно більше варіантів у Східниці на Різдво за 600-700 гривень за добу. За ці гроші житло буде ближче до центру, матиме більшу площу. Також у помешканні може бути балкон й інші переваги.

А найдорожча пропозиція на бальнеологічному курорті – «Осоння Карпати» – 5940 гривень за добу. За ці гроші можна отримати номер з двома окремими односпальними ліжками і «повне харчування».

Скільки коштує різдвяний відпочинок у Cхідниці - ціни 2023Скільки коштує різдвяний відпочинок у Cхідниці - ціни 2023 Фото: booking.com

Мінеральна вода

Східницьке родовище в даний час налічує 38 джерел і 17 свердловин, які поділяються на такі види:

  • води слабкої мінералізації, насичені органічними речовинами, що мають виражену жовчогінну дію;
  • залізисті води слабкої мінералізації;
  • середньомінералізовані гідрокарбонатні, хлоридно-гідрокарбонатні, натрієві і хлоридно-натрієві води.

Першовідкривачем мінеральної води був Омелян Стоцький. Під час прогулянки в 1956 році він знайшов слабкий струмочок, вода в якому сильно пахла сірководнем. Це наштовхнуло його на думку про схожість знайденої води з широко відомої «зіркою» сусіднього курорту Трускавець – «Нафтусею».

Ось так, з випадковою знахідки і почалася історія Східницького родовища мінеральних вод і слава «Східницької Нафтусі». В 1970 році в Східниці було відкрито перший пансіонат «Карпати».

Через кілька років Східниця отримала статус всесоюзної оздоровниці, куди їхали лікувати нирки і печінку, сольовий діатез, порушення кислотності шлунку, недокрів'я, діабет тощо.

Джерела Східниці: як їх знайти, які хвороби лікують, як пити воду.

Розваги

Порівняно з Трускавцем, який знаходиться поруч, у Східниці більш «дикий» відпочинок. Тут немає концертів, дискотек, ярмарків, ковзанок, атракціонів. Але, якщо когось цікавлять саме такі розваги, то до міста «Нафтусі» доїхати можна орієнтовно за півгодини.

У той же час у Східниці й недалеко від неї є кілька цікавих водоспадів і оглядова вежа в Карпатах.

Водоспади

Камянський водоспад (інші назви — Кам'янецький водоспад, Кам'янка) — водоспад у межах масиву Сколівські Бескиди. Розташований у Сколівському районі Львівської області, між селами Дубина і Кам'янка, в межах національного природного парку «Сколівські Бескиди». 49°02′01″ пн. ш. 23°33′51″ сх. д.

Висота водоспаду — близько 7 метрів. Складається він із одного каскаду, розділеного скельним виступом на два потоки. Біля водоспаду є сірководневе джерело мінеральної води типу «Нафтуся».

Мертве озеро

Неподалік від водоспаду розташоване Мертве Озеро (Журавлине). Вода в ньому дуже багата на сірководень, тому в озерці нема ніякої «живності». Вище Мертвого Озера розташований скелелазний район «Острів Паски» — ідеальне місце для шанувальників альпінізму.

Оглядова вежа

Вежа є «родзинкою» проєкту «ВелоБескиди», який передбачає будівництво 12 сучасних об’єктів туристичної велосипедної та пішохідної інфраструктури на території регіону Трускавець – Орів – Борислав – Східниця. Висота вежі 15 метрів. З неї видно Дрогобич. Борислав, Трускавець та інші міста, а в гарну погоду навіть Львів та Івано-Франківськ, до яких не менше 100 кілометрів.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах