Куди піти у Львові на січневі різдвяні вихідні 2023 — афіша найцікавіших подій

Куди піти у Львові на січневі різдвяні вихідні 2023 — афіша найцікавіших подій.

Куди піти у Львові на січневі різдвяні вихідні 2023 — афіша найцікавіших подій. Фото: Юрій Богун.

Дозвілля та їжа
05 сiчня 2023 12:57

Різдво у Львові — казкова пора. Незважаючи ні на що, як завжди, цьогоріч будуть ялинка, дідух, шопка, вертепи, коляда й інші святкові заходи. Розповімо про найцікавіші події та головні локації січневих різдвяних вихідних у Львові 2023. Дивіться повну афішу Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ялинка перед Оперним театром

Це одне з найулюбленіших місць львів'ян і туристів не лише на Новий рік, але й на Різдво.

Хоча Різдвяного ярмарку на проспекті Свободи немає, Хатинки Миколая теж, але ялинка є. Цьогоріч, у зв'язку з проблемами з електропостачанням, головна різдвяна ялинка Львова світить лише п'ять годин на добу – з 17:00 до 22:00, та й то лише за умови, що в цьому районі немає знеструмлення. А ще цього року вона має дуже незвичайну прикрасу на верхівці – протитанковий їжак. Яке життя, такі і "прикраси".

Де: проспект Свободи, біля входу в Львівську Національну оперу. 

Різдвяна Шопка на площі Ринок

Різдвяна Шопка у Львові на площі Ринок.Різдвяна Шопка у Львові на площі Ринок. Фото: city-adm.lviv.ua/Роман Балук.

На Різдво неодмінно варто зробити фото біля головної львівської шопки, особливо зважаючи на те, що вона інтерактивна. Її щорічно встановлюють на площі Ринок. Це шопка авторства Антона Лубія – майстра роботи по дереву та соліста гурту «Йорий Кльоц». Сценка композиції складається із п’яти двометрових фігур, вирізьблених із тополі та розмальованих дітьми. 

Де: площа Ринок, біля входу у Ратушу. 

На Різдво до Гаю

Різдво у Гаю.Різдво у Гаю. Фото: varta1.com.ua.

У суботу та неділю, 7 та 8 січня, Львівський скансен запрошує на традиційне святкове дійство «На Різдво до Гаю». Впродовж двох днів тут звучатимуть веселі коляди та ходитимуть вертепи, а у хатках на гостей чекатимуть оновлені різдвяні інтер'єри. На другий день відбудеться світлий Різдвяний концерт з відомими львівськими музикантами. Подробиці

Де: Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай), вулиця Чернеча Гора, 1.

Святковий паровоз

7, 8, 14 та 15 січня 2023 року за маршрутом Львів – Брюховичі – Львів курсуватиме ретро потяг у складі паровоза серії Ер № 797-86 та чотирьох пасажирських вагонів.

У вказані дні святковий поїзд вирушатиме в подорож зі східної сторони першого перону Львівського вокзалу та виконуватиме три рейси:

  • № 850/851 вирушатиме зі Львова о 10:00 та прибуватиме в Брюховичі о 10:30. Зворотно зі ст. Брюховичі паротяг із вагонами вирушатиме об 11:00 і прибуватиме до Львова об 11:30;
  • № 852/853 вирушатиме зі Львова о 12:30 та прибуватиме в Брюховичі о 13:00. Зворотно вирушатиме о 13:30 і прибуватиме до Львова о 14:00;
  • № 854/855 вирушатиме зі Львова о 15:00 та прибуватиме в Брюховичі о 15:30. Зворотно вирушатиме о 16:00 і прибуватиме до Львова о 16:30. 

Читайте подробиці курсування Святкового паровоза у Львові на Різдво.

Де: Головний залізничний вокзал Львова.

Ковзанка на Медику

Ковзанка на Медику у Львові.Ковзанка на Медику у Львові. Фото: facebook.com/cpkmediclviv.

Ковзанка прото неба на «Медику», яку вважають найбільшою у Львові, запрацювала на початку грудня. Це ідеальне місце для тих, хто хоче весело і з користю провести час. Вона створена для активного відпочинку людей будь-якого віку. Сюди можна прийти з власними ковзанами або ж узяти їх на прокат уже на місці – від 26 розміру. 

Ковзанка працює щодня з 11:00 до 22:00. Ціна – 130-180 гривень.

Де: Спортивно-розважальний комплекс Медик, вулиця Горбачевського, 24.

!FEST Weekend 

!FESTrepublic у Львові.!FESTrepublic у Львові. Фото: facebook.com/FESTrepublic.

Ні січневі різдвяні вихідні львів'ян і гостей міста запрошують на !FEST Weekend Новорічний. З 14:00 до 21:00 на території на відвіддувачів чекатимуть різноманітні зимові розваги та активності для дорослих і дітей, улюблені смаколики, хороша музика, а також чудова компанія.  

Заклади на території: Реберня, Братванка, кав’ярня Kulturrra, фуд-корти, Правда, П‘яна вишня та бар !FESTrepublic, Видавництво Старого Лева. Вхід на територію вільний.

Де: !FESTrepublic, вулиця Старознесенська, 24-26.

Winterville

Містечко зимових розваг Winterville.Містечко зимових розваг Winterville. Фото: facebook.com/emilyresort.

Містечко зимових розваг Winterville розташоване у Винниках. Тут на гостей чекають магічні будиночки, фантастичні місцеві жителі, ярмарки, атракціони, перфоменси й активні зимові розваги — ідеальне місце для сімейного відпочинку. 

Містечко працює щодня з 12:00 до 19:00. Ціна квитка — від 150 гривень. 

Де: Містечко зимових розваг Winterville, Винники, вулиця Богдана Хмельницького, 9.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах