День Соборності України 2023 — програма заходів на 22 січня

День Соборності України 2023 — програма заходів на 22 січня.

День Соборності України 2023 — програма заходів на 22 січня. Фото: adm-km.gov.ua.

Дозвілля та їжа
22 сiчня 2023 08:33

У неділю, 22 січня, у Львові відзначатимуть День Соборності та 104-тю річниці проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. З цієї нагоди у місті відбудуться урочистості. Дивіться повну афішу Львова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Концерт до Дня Соборності України

На День Соборності України 2023 солісти Львівської національної філармонії та квартет Заслужених артисток України бандуристок "Львів’янки"  підготували програму, котра нерозривною лінією проходить крізь всю нашу історію, крізь те, що треба пам’ятати та плекати. 

Виконавці: Мар’ян Шуневич, вокал Маріанна Лаба, сопрано Оксана Гриб, сопрано Анастасія  Чубінська, вокал Тріо бандуристок "Львів’янки".

Детальніше

Де: Львівська обласна філармонія, вулиця Чайковського, 7. 

Коли: 22 січня, початок о 15:00. 

Ціна: 150 гривень.

Еуменічна молитва та концерт

У межах відзначення Дня Соборності України на Сихові проведуть екуменічну молитву «За Україну та її захисників», а також ревю звитяжної пісні «В єдності сила народу». 

Під час мистецького дійства звучатимуть колядки, пісні часів УНР та Січового Стрілецтва у виконанні оркестру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Національної академічної хорової капели «Дударик» та Львівського муніципального хору «Гомін».

Де: церква Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, майдан св. Івана Павла ІІ Папи Римського, 1.

Коли: 22 січня, початок о 16:00.

Ціна: вхід вільний. 

Мистецтво під час війни. Виставка

Це унікальна виставка, що є окрасою мандрівної експозиції онлайн-музею UA.Heritage: понад 200 робіт, створених українками під час війни. А саме: вишивані панно, писанки, оздоблені вишивкою скриньки, прикраси та аксесуари. Окрім того, 45 сучасних патріотичних АРТплакатів, 20 АРТоб'єктів — відпрацьовані по російських загарбниках артилерійські гільзи та ящики з-під патронів, які розписані українськими художниками та майстрами українських декоративних розписів.  

Де: Львівський палац мистецтв, вул. Коперника, 17.

Коли: 22 січня, з 11:00 до 17:30. 

Ціна: вхід вільний. 

Tenors BEL'CANTO. Концерт

Кожен учасник квартету Tenors BEL'CANTO, природно обдарований голосом багатим на експресію і красу. Використовуючи незвичайну суміш класичної опери і ультрасучасної популярної музики, цей динамічний квартет об'єднує сильні і керовані голосу по всьому професійному спектру. Голоси трьох тенорів звучать у винятковій гармонії і створюють унікальне, приємне враження для слухачів. 

Де: Палац культури залізничників "Рокс", вулиця Федьковича, 54.

Коли: 22 сiчня, початок о 17:00.

Ціна: 200–400 гривень.

Концерт Віктора Пашника

Концерт для всіх, кому небайдужі українське слово й українська культура, хто розуміє пісенну мову любові до рідного краю, природи, людини, матері, цілого Всесвіту, хто відчуває шалений пульсуючий ритм серця, сповненого коханням. 

Де: Львівський муніципальний театральний, художньо-дослідницький та освітній центр "Слово і голос", вулиця Городоцька, 38.

Коли: 22 сiчня, початок о 17:00.

Ціна: 150 гривень.

Джаз у Львові. Концерт Марії Дусяк

"Джаз — це музика свободи, цікавий ритмів та насичених гармоній. Та що буде, якщо поєднати джаз з українською музикою? Приходьте у День Соборності України, щоб дізнатись це!

Марія Дусяк — піаністка, вокалістка та аранжувальниця. Вона любить фольклор і джаз, тому вона поєнднує любов до цих жанрів у своїх аранжуваннях. 

Де: Львівський муніципальний театральний, художньо-дослідницький та освітній центр "Слово і голос", вулиця Городоцька, 38.

Коли: 20 сiчня, початок о 18:00.

Ціна: 150 гривень.

Концерт Віктора Павліка

"Шикидим", "Ні обіцянок, ні пробачень", "Ти подобаєшся мені",  "Яна", "Афіни, Київ і Стамбул", "Тарам там нема з ким" — у неділю, 22 січня, у "Малевичі" звучатимуть всі хіти, що вже стали культовими. 

Де: Нічний клуб Малевич, проспект Чорновола, 2.

Коли: 22 січня, початок о 19:00. 

Ціна: 350 гривень. 

Людкевич Fest. Фестиваль 

Людкевич Fest — український фестиваль класичної музики, який реалізується командою Львівського органного залу.

"Попри важкий час війни росії проти України, ми вирішили не переривати традиції фестивалю, який був заснований у 2017 році командою Collegium Management. Адже наша війна зараз іде, в першу чергу, за нашу культуру та цінності", — зазначають організатори.

Людкевич Fest 2023 відкриє всі сторони творчості митця, зокрема камерно-інструментальну, хорову та симфонічну музику.

Детальніше

Де: Будинок органної та камерної музики, вулиця Бандери, 8.

Коли: 22 сiчня, початок о 19:00.

Ціна: 100–200 гривень.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах