Диван зачекає: 20 найкращих концертів у Львові в лютому 2023-го — афіша

Диван зачекає: 20 найкращих концертів у Львові в лютому 2023-го — афіша.

Диван зачекає: 20 найкращих концертів у Львові в лютому 2023-го — афіша. Фото: Юрій Богун.

Дозвілля та їжа
01 лютого 2023 11:58

На календарі — лютий 2023-го. Хоча новорічно-різдвяні свята вже позаду, але останній місяць зими у місті Лева обіцяє бути щедрим на різноманітні культурні події. Розповімо про 20 найкращих концертів у лютому у Львові. Дивіться повну афішу Львова.  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Органна медитація

Фото: Львівський органний зал.Фото: Львівський органний зал.

Німецький органіст Якобус Ґладзіва знову у Львові. Віртуоз, який має сміливість уже вдруге приїхати до України під час повномасштабного вторгнення дасть концерти 2 та 3 лютого. Під час "Органної медитації" у Будинку органної та камерної музики німець виконає популярну "Тиху молитву" Михайла Шуха. Окрім того, вечори будуть наповнені музикою Баха, Кушеро, Брукнера і Гільмана. 

Коли: 2 та 3 лютого, початок о 19:00.

Де: Будинок органної та камерної музики, вулиця Степана Бандери, 8. 

Ціна: 100-200 гривень.

Органна музика бароко

Бароко – це мистецтво, побудоване на контрастах. Барокова музика дарує багатство образів і патетику почуттів. Це емоційний сплеск і молитовна споглядальність, боротьба з собою та щира покора. Музика бароко в першу чергу асоціюється із творчістю Баха, але в цей час творили й інші видатні композитори. Саме тому Олена Мацелюх хоче детальніше ознайомити слухачів із періодом барокової органної краси. 

Коли: 4 лютого, початок о 19:00.

Де: Будинок органної та камерної музики, вулиця Степана Бандери, 8. 

Ціна: 100-200 гривень.

Сергій Жадан

Голос сучасної української творчості, класик, письменник, громадський діяч, лауреат літературних премій, музикант та волонтер — Сергій Жадан завітає  5 лютого на !FESTrepublic із літературними читаннями. Він говорить та пише про те, що болить, в що хочеться вірити та чим хочеться жити, майстерно влучаючи в саме серце. У цій поезії кожен знайде частинку себе: власних почуттів, переживань та роздумів. 

Коли: 5 лютого, початок о 18:00.

Де: !FESTrepublic, вулиця Старознесенська, 24-26.

Ціна: 250 гривень.

Скай 

Фото: skai.ua/ua.Фото: skai.ua/ua.

Концерт рок-гурту СКАЙ у супроводі симфонічного оркестру відбудеться у театрі імені Марії Заньковецької у Львові 6 лютого. Музиканти виступатимуть з новою програмою у оркестровому аранжуванні. 

Частину коштів, за словами організаторів, виконавці перерахують на підтримку ЗСУ. 

Коли: 6 лютого, початок о 19:00.

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької, вулиця Лесі Українки, 1. 

Ціна: 495 гривень.

Якщо болить серце тобі, друже, поталанило

Ці слова, що стали назвою концерту Академічного симфонічного оркестру INSO-Львів, належать видатному українському поету-шістдесятнику Василеві Стусу, репресованому радянською владою. Та сьогодні вони особливо актуальні – коли болить кожному українцеві, коли триматися дедалі важче. Концерт під такою назвою відбудеться у Львівській філармонії 7 лютого. 

Детальніше про концерт.

Коли: 7 лютого, початок о 19:00.

Де: Львівська обласна філармонія, вулиця Чайковського, 7.

Ціна: 200-700 гривень.

Фіолет

10 лютого у !FESTrepublic відбудеться великий сольний концерт найвідвертіших рокерів України, гурту "Фіолет".

Восени "Фіолет2 презентували новий альбом "Сила" за підтримки Українського культурного фонду. Цей альбом було присвячено кожному українцю, який не залишився осторонь боротьби з росією – від героїв ЗСУ до тих, хто в міру можливого донатить чи іншими способами підтримує українську армію.  

Коли: 10 лютого, початок о 18:30.

Де: !FESTrepublic, вулиця Старознесенська, 24-26.

Ціна: 290 гривень. 

Олег Скрипка

Рок-кумир, український музикант-мультиінструменталіст, вокаліст, композитор, лідер культового гурту "Воплі Відоплясова", відомий своєю творчістю не тільки в Україні, а й в усьому світі, Олег Скрипка запрошує на авторський вечір у Львові. До концертної програми увійдуть найкращі пісні, які об'єднують, та козацька героїка. 

Коли: 10 лютого, початок о 19:00.

Де: !FESTrepublic, вулиця Старознесенська, 24-26.

Ціна: 380 гривень.

Rock'n Love Festival 

Напередодні Дня святого Валентина в нижньому залі Театру Ляльок у Львові відбудеться рок фестиваль. 12 лютого створювати драйвову атмосферу будуть гурти: Erai (Київ), Yad Band (Львів), Staleva (Львів), Doömzday (Львів), Three Dooots (Львів).

Коли: 12 лютого, початок о 18:00.

Де: Нижній зал у Театрі Ляльок, площа Данила Галицького, 1.

Ціна: 250-400 гривень.

Віктор Винник і Мері

Фото: cynicallviv.com.ua.Фото: cynicallviv.com.ua.

У День закоханих Віктор Винник і гурт "Мері" запрошують у Центр Довженка на найромантичніший концерт цієї зими. Виконавці підготували для гостей особливу романтичну програму улюблених пісень, серед яких мегахіт "Я з України". Також не обійдеться без прем’єр та приємних несподіванок. 

Коли: 14 лютого, початок о 19:00.

Де: Центр Довженка, проспект Червоної Калини, 81.

Ціна: 220 гривень.

Олег Шумей

Молодий співак із харизматичним вокалом Олег Шумей виступить 14 лютого у Львівському цирку. За декілька тижнів до повномасштабного вторгнення Росії на територію України він випустив свою дебютну пісню, яка зараз є одним з музичних рупорів для українського суспільства. На четвертий день війни Шумей написав пісню "Тривога", яка нині передає душевний стан кожного українця. 

Коли: 14 лютого, початок о 19:00.

Де: Львівський державний цирк, вулиця Городоцька, 83.

Ціна: 450-720 гривень.

Коla

Співачка Коla вперше виступить у Львові з сольним концертом до Дня закоханих. Вона відома своїми композиціями, які стали підтримкою багатьом українцям під час повномасштабного вторгнення. Пісні "Чи разом", "Біля серця", "Дочекаюсь" стали вірусними у соцмережах як в Україні, так і за кордоном. А її спільну композицію з військовослужбовцем Павлом Вишебабою "Доньці" високо оцінив навіть Генеральний штаб ЗСУ. 

Коли: 14 лютого, початок о 18:00.

Де: Нічний клуб Малевич, проспект Чорновола, 2. 

Ціна: 600-1100 гривень.

Пісні про кохання

Концертна програма до Дня закоханих чоловічого хору "Гомін" відбудеться 14 лютого у Львівському органному залі.

"У концерті поєднаються шедеври європейських класиків, витончені хорові мініатюри, чарівне українське ретро та нове звучання популярних хітів про кохання", - розповіли організатори. 

Коли: 14 лютого, початок о 19:00.

Де: Будинок органної та камерної музики, вулиця С.Бандери, 8. 

Ціна: 100-200 гривень.

Світові хіти про кохання

До Дня закоханих у Львівській опері відбудеться концертна програма, яка об’єднає на одній сцені симфонічний оркестр, хор та рок-бенд «Світові хіти про кохання». Романтичні хіти останніх десятиліть з репертуару Coldplay, Imagine Dragons, Billie Eilish, One Republic, Lady Gaga, Adele, а також безсмертні твори від Queen, Sting, Celine Dion звучатимуть у виконанні BigShow Orchestra - сучасного симфонічного оркестру. 

Солісти вечора: Вікторія Ященко, Юрій Рокецький, Анастасія Яценко, Ярослава Ліпковська, Ігор Гуцайлюк, дует "Голосні". Ведучий – Олег Пригод.

Детальніше про концерт.

Коли: 14 лютого, початок о 21:00.

Де: Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької, проспект Свободи, 28.

Ціна: 290-1490 гривень.

Павло Доскоч

Автор запальних і ліричних, задушевних і щирих, пристрасних і веселих пісень, які він виконує з теплом і від серця, які вже стали народними  хітами: "Дністрянка", "Циганочка-циганка", "Вогонь посеред ночі", "Там де рідна хата", "Падала зірка", "Стелись дорого", "Дай рученьку на дорогу", "Дружині", "Зорі над Вкраїною" - завітає до Львова з концертом 18 лютого. 

Детальніше про концерт Павла Доскоча

Коли: 18 лютого, початок о 18:00.

Де: Центр Довженка, проспект Червоної Калини, 81.

Ціна: 200-440 гривень.

Stand Up Тур Алли Волкової і Марка Свиридюка 

Алла Волкова – комікесса зі Львова, рездидент клубу "Каштани", та столичний комік Марк Свиридюк запрошують шанувальників на зустріч у студію "Драбина".

"Це прекрасна можливість провести свій вечір весело в компанії з молодими і гарячими столичними коміками. Попереджаємо, буде багато вульгарного і нецунзурного гумору", - додають організатори. 

Детальніше про Stand Up Тур Алли Волкової і Марка Свиридюка.

Коли: 18 лютого, початок о 20:00.

Де: Вільний Стендап Клуб, площа Петрушевича, 3.

Ціна: 300 гривень. 

Ксенія Царенко

Фото: facebook.com/ksiu.tsarenko.Фото: facebook.com/ksiu.tsarenko.

19 лютого на !FESTrepublic у Львові відбудеться виступ Ксенії Царенко. У концерті "Хіти Незалежності у "Стилі вільних" прозвучать українські пісні у соул, джаз, рнбі стилі, а також відбудеться виконання авторської музики Ксенії Царенко та Сергія Лазановського. 

Детальніше про концерт Ксенії Царенко

Коли: 19 лютого, початок о 19:00.

Де: !FESTrepublic, вулиця Старознесенська, 24-26.

Ціна: 280 гривень. 

Джазовий The Beatles

Джазовий The Beatles у Львові відбудеться 19 лютого на локації !FESTrepublic. Це буде концерт зустрічі поколінь, на який можна йти всією сім'єю. Вічний рок-н-рол ніколи не вийде з моди. Yesterday, Let it be, Here Comes the Sun вперше зазвучать в унікальному аранжуванні. 

Детальніше про Джазовий The Beatles.

Коли: 19 лютого, початок о 19:00.

Де: !FESTrepublic, вулиця Старознесенська, 24-26.

Ціна: 290 гривень. 

Оксана Пекун

Співачка, ведуча програми «Фольк-music» народна артистка України Оксана Пекун 22 лютого дасть концерт у Львові. За словами організаторів, частина коштів буде використана на благодійність. 

Детальніше про концерт Оксани Пекун

Коли: 22 лютого, початок о 18:00.

Де: Центр Довженка, проспект Червоної Калини, 81.

Ціна: 290-550 гривень.

Марія Бурмака

Народна артистка України Марія Бурмака 25 лютого виступить у !FESTrepublic.

Концерти у клубах — це особлива атмосфера, тому кожен концерт стане унікальною імпровізацією, коли глядачі зможуть брати участь у побудові концертної програми, адже багато пісень Марії Бурмаки її прихильники знають напам`ять. Ці пісні в різний час ставали саундтреками різних життєвих моментів для багатьох і на прохання слухачів, Марія виконуватиме ті відомі пісні, які особливо захоче послухати аудиторія. 

Детальніше про концерт Марії Бурмаки

Коли: 25 лютого, початок о 18:00.

Де: !FESTrepublic, вулиця Старознесенська, 24-26.

Ціна: 475-975 гривень. 

Іво Бобул

27 лютого в театрі Заньковецької у Львові відбудеться благодійний концерт на підтримку ЗСУ Іво Бобула.

За словами організаторів, програма концерту буде оновленою, адже Іво Бобул презентує абсолютно нові пісні, написані під час війни в Україні. Прозвучать також відомі  твори, а цікавинкою стане виконання його авторських пісень румунською мовою. 

Детальніше про концерт

Коли: 27 лютого, початок о 16:30.

Де: Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької, вулиця Лесі Українки, 1.

Ціна: 310 гривень.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах