7 місць у Львові, де будуть квітнути сакури — відео

7 місць у Львові, де будуть квітнути сакури — відео.

7 місць у Львові, де будуть квітнути сакури — відео. Фото: Юрій Богун.

Дозвілля та їжа
16 квiтня 2023 08:02
Автор: Юрій Богун

Японська вишня, або сакура — загальна назва декоративних дерев підроду вишень. Так називають вишню дрібнопильчасту, яка не плодоносить. Японці словом "сакура" називають взагалі будь-яку вишню. До слова, немало українців теж так робить.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вважається, що в Україні найгарніше сакури навесні квітнуть в Ужгороді. Але, з кожним роком все більше і більше японських вишень з’являється і у Львові. Розповімо про сім квітучих локацій у місті Лева, де виходять інстаграмні фото на тлі сакур. 

Парк імені Папи Римського Івана Павла ІІ на Сихові

Біля храму Різдва Пресвятої Богородиці у Львові є найбільша кількість дерев — близько 120 сакур. Перші з них посаджені тут в 2011 році. 

Сам парк імені Папи Римського Івана Павла ІІ урочисто відкрили 28 вересня 2007 року. Сакури на Сихові щорічно ваблять до себе тисячі львів’ян і гостей міста.

Площа Петрушевича

На алеї росте більше десяти сакур, які важко не помітити в період цвітіння, і повз які важко пройти повз, не зупинившись. Простяглися вони від вулиці Зеленої до вулиці Шота Руставелі.

Тут є як старші дерева, так і посаджені відносно недавно. 

У період цвітіння сакур на Площі Петрушевича у Львові чимало охочих зробити селфі. 

Вулиця Зелена

Якщо пройтися від площі Петрушевича вулицею Зеленою в напрямку Водогінної можна натрапити на ще кілька екзотичних дерев на перетині зі Студентською. Орієнтир — "Львівводоканал". Це місце теж дуже популярне для селфі з сакурами серед львів’ян.

Вулиця Городоцька

Нові сакури висаджують у Львові не лише у парках і скверах, але й вздовж доріг, у дворах багатоповерхівок, біля державних установ і організацій, біля приватних підприємств, на території шкіл, садочків, інститутів та університетів.

Сакура на Городоцькій у Львові.Сакура на Городоцькій у Львові. Фото: Alex Shutyuk.

Так, недалеко від центру знаходяться і ще одна квітуча локація. Йдеться про молоді сакури на вулиці Городоцькій. Орієнтир – Бригідки, або ж Львівський слідчий ізолятор та університет внутрішніх справ. Дерева ростуть на острівці серед проїжджої частини. 

Вулиця Котлярська

На Котлярській теж ростуть молоді сакури. Локація знаходиться поруч з вулицею Городоцькою. Шумна вулиця з величезною кількістю автомобілів і громадського транспорту. Але сакури тут неймовірні. Селфі біля них збирають сотні вподобайок – перевірено. 

Площа Музейна

А от найближча до Площі Ринок сакура росте на площі Музейній у самісінькму центрі Львова. Поруч – Домініканський собор.

Вишукано оздоблена й озеленена дизайнерами літня тераса "Свічкової мануфактури" дещо відволікає увагу від скромного дереве, яке росте поруч. Але не тоді, коли воно квітне.

Площа Митна

На митній сакури ростуть на сходах, які ведуть у підземний перехід. Після реконструкції, яку розпочали у 2016 році, а закінчили у 2017 році, вигляд площі Митної кардинально змінився. Нині вона просто потопає у зелені та квітах. Окрім тюльпанів та віол найрізноманітніших кольорів, захоплення викликають й молоденькі сакури.

Також у Львові поодинокі сакури можна побачити у дворі Львівського торговельно-економічного університету (вулиця Туган-Барановського, 10), у Музеї народної архітектури та побуту імені Климента Шептицького (Шевченківський гай), на вході до Парку культури, на вулиці Тютюнників, 27, вулиці Самійленка, вулиці Героїв Майдану, вулиці Науковій, вулиці Плуговій та біля головного залізничного вокзалу Львова на вулиці Чернівецькій та біля нового терміналу міжнародного аеропорту "Львів".

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах