Чорні тюльпани, сакури, рододендрони: п'ять квітучих локацій на Львівщині, які слід відвідати цієї весни.
Чорні тюльпани, сакури, рододендрони: 5 квітучих локацій на Львівщині
Дозвілля та їжа
01 березня 07:50
Чорні тюльпани, сакури, рододендрони: п'ять квітучих локацій на Львівщині, які слід відвідати цієї весни. Фото: unsplash.com.

На календарі — весна — пора цвітіння. Розповімо про найцікавіші квітучі локації Львова та Львівської області, які вас здивують, і які неодмінно слід відвідати цієї весни.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

Сакури

На сакури до Львова.
На сакури до Львова. Фото: city-adm.lviv.ua.

Щоб помилуватися цвітінням сакур не обов’язково їхати до Ужгорода. Це можна зробити й у Львові. У місті Лева є багато місць, де ростуть сакури і з кожним роком їх стає лише більше.

Сакури у Львові є на Городоцькій, Самійленка, Шота Руставелі, Тютюнників, на площі Двірцевій. Кілька років тому вперше заквітли молоденькі сакури у Шевченківському гаю. Всі ці локації варті уваги, але ми радимо поїхати на Сихів. У парку найбільшого спального району Львова навесні квітнуть десятки сакури.

Фотосесії у парку імені Івана Павла ІІ виходять не гірші, а то й кращі, ніж в Ужгороді.

Магнолії

Трускавець - місто магнолій.
Трускавець - місто магнолій. Фото: Андрій Кульчинський/Фейсбук

Якщо раніше побачити магнолії можна було хіба у ботанічному саду, то нині вони набувають все більшої й більшої популярності серед садівників. Сучасні сорти магнолій, виведені спеціально для наших погодних умов, можна ростуть у багатьох садибах, в парках, скверах, біля державних установ. Втім, такої кількості магнолій, як у Трускавці, немає ніде на Львівщині.

Магнолії на львівському курорті ростуть просто серед міста, у парку, на майданах, біля санаторіїв, клінік. 

Долина чорних тюльпанів

У Львівській області заквітли чорні тюльпани.
У Львівській області заквітли чорні тюльпани. Фото: ogorodnik.com.

Це унікальне місце у Львівській області. Червонокнижні квіти, які у народі називають чорними тюльпанами, а в науці – рябчиком шаховим (завдяки незвичайному забарвленню пелюсток), квітнуть у квітні. Ростуть чорні тюльпани далеко не скрізь. На Львівщині у великій кількості побачити їх можна хіба в заплаві річки Дністер на околиці села Надітичі, що за пів сотні кілометрів від Львова.

Долина чорних тюльпанів у Львівській області не є розкрученою туристичною локацією, відвідувачів сюди приїздить небагато. Це ідеальне місце для спокійної прогулянки на лоні природи.

Анемона

Анемона жовтецева.
Анемона жовтецева. Фото: Яворівський національний природний парк.

У Яворівському національному природному парку на початку весни стартує сезон цвітіння анемони. Білі й жовті «килими» щільно встеляють лісові галявини. Це квітнуть анемона дібровна та анемона жовтецева.

Та що там розповідати, краще один раз побачити!

Рододендрони

Рододендрони у Львові квітнуть у травні-червні. Білі, рожеві, бузкові, лимонні, жовтогарячі… Від розмаїття кольорів голова йде обертом. Усіх і не перелічити. Подивитися на цвітіння рододендронів можна у Ботанічному саду Львівського Національного університету імені Івана Франка.

У травні у Львові квітне одна з найбільших колекцій рододендронів в Україні.
У травні у Львові квітне одна з найбільших колекцій рододендронів в Україні. Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка.

У травні у Львові квітне одна з найбільших колекцій рододендронів в Україні.
У травні у Львові квітне одна з найбільших колекцій рододендронів в Україні. Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка.

Одній із найбільших колекцій рододендронів в Україні львівський ботсад завдячує невтомній праці нині покійної Галини Тимчишин. Жінка впродовж кількох десятиліть поповнювала колекцію новими видами, дбайливо добиралися ґрунтосуміші та формувалися експозиції.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах