6-7 травня у Львові святкуватимуть День міста: повна програма заходів

6-7 травня у Львові святкуватимуть День міста: повна програма заходів.

6-7 травня у Львові святкуватимуть День міста: повна програма заходів. Фото: city-adm.lviv.ua.

Дозвілля та їжа
05 травня 2023 13:12

На вихідні, 6-7 травня, Львову виповниться 767 років. З цієї нагоди в місті заплановано кілька подій, головний акцент яких – подякувати захисникам за те, що виборюють свободу нашої країни та міста. Про це повідомили у Львівській міській раді, опублікувавши детальну програму святкових заходів з нагоди Дня міста

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Субота, 6 травня

О 13:00 на площі Ринок відбудеться урочиста церемонія підняття прапора міста Львова. Спочатку міський сурмач виконає «Мелодію міста», а потім військовослужбовець, який проходить лікування у реабілітаційному центрі Незламні, підніме прапор Львова. На захід запрошено військових, представників духовенства, почесних громадян Львова. Окрім того у цей день буде започатковано нову традицію, деталі якої поки не розголошують, щоб це був сюрприз для львів’ян і гостей міста. 

Опісля цього ж дня на Личаківському кладовищі відбудеться спільна молитва за участі родин загиблих Героїв. Молитва розпочнеться о 17:00 год на Полі почесних поховань №86-А та продовжиться на Полях № 67 та № 76.

Неділя, 7 травня

У Стрийському парку відбудеться благодійна виставка-ярмарок «Львів – місто міст». З нагоди дня міста, Львів, як «місто міст», збере українців із Донеччини, Луганщини, Херсонщини, Харківщини, Сумщини, Київщини, Запоріжжя та Криму, які зараз живуть та творять у Львові. Гості події дізнаються про культурні особливості з прифронтових і окупованих регіонів і долучаться до збору коштів для потреб Збройних сил України.

З  13:00 до 18:00 на виставці-ярмарку відбуватимуться лекції, майстер-класи, музичні виступи, готуватимуть страви, а у релокованих підприємців можна буде придбати крафтові вироби, каву та випічку. Хедлайнер події – Віктор Павлік.

Також у неділю в міських закладах культури заплановано кілька благодійних подій:

Зокрема, з 12:00 до 16:00 год. на площі біля медіатеки «Мультиплекс» (вул. В. Симоненка, 10) Львівська муніципальна бібліотека спільно з ГО «Рівні можливості для всіх» й Будинком дитячої та юнацької творчості Личаківського району запрошують на благодійний бібліотечний ярмарок з майстер-класами для дітей та дорослих, фотовиставкою «Незламні», поетичною екскурсією та авторськими читаннями «Винайдення міста», флешмобом «767 оплесків» та ін.

Львівський кіноцентр з 13:00 до 18:00 запрошує на благодійну акцію, організовану спільно з львівською мистецькою школою № 10, народними домами смт Брюховичі та Винник. На площі перед Львівським кіноцентром (вул. В. Великого 14а-18) відбуватиметься ярмарок, численні майстер-класи, а також виступи танцювальних та вокальних колективів.

Окрім того, 7 травня заклади загальної середньої та позашкільної освіти запрошують на святкові фестивалі до Дня міста у кожному районі. На локація гостей чекають ярмарки зі смаколиками, різноманітні ігри та майстер-класи, а також виступи дітей. Ярмарки відбуватимуться за адресами:

  • школа №6, вул. Зелена, 22
  • школа №77, вул. Виговського, 7а
  • ліцей №38, вул. Порічкова, 4а
  • школа №99, вул. Творча, 1
  • площа перед Церквою Введення в храм Пресвятої Богородиці, вул. Чукаріна, 5
  • площа перед школою №36 і ліцеєм №2, вул. Володимира Великого, 55 а

"Важливо, що виставка-ярмарок «Львів – місто міст» та заклади освіти виручені кошти скерують на закупівлю дронів для 125-ої бригади територіальної оборони, а благодійні події від закладів культури мають на меті зібрати гроші на Starlink для 24-ої механізованої бригади імені короля Данила", – повідомили у міській раді.

Додамо, що з нагоди свята в суботу та неділю львівські трамваї і тролейбуси виїдуть на маршрути, прикрашені національними прапорцями і прапорцями із гербом міста Львова.



Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах