Міжнародний день музеїв: львів'ян запрошують на безкоштовні екскурсії, майстер-класи, квести та фотосесії

Міжнародний день музеїв: львів'ян запрошують на безкоштовні екскурсії, майстер-класи, квести та фотосесії.

Міжнародний день музеїв: львів'ян запрошують на безкоштовні екскурсії, майстер-класи, квести та фотосесії. Фото: facebook.com/1971MNAP.

Дозвілля та їжа
11 травня 2023 19:00

Щороку 18 травня світ відзначає Міжнародний день музеїв. Понад сорок років цю традицію і ініціативу Міжнародної ради музеїв ICOM підтримує близько півтори сотні країн. Україна не є винятком, тож з цієї нагоди 33 музеї Львова та Львівщини розробили спеціальну програму чотирьох днів, яка охопить 18-21 травня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Музеї підготували для відвідувачів безліч заходів з оригінальними форматами. Наприклад, фотосесія і співи біля озера у Шевченківському гаю, презентація виставки вишивок у Домі Франка, екскурсія з реставраторами Гарнізонного храму з відвіданням реставраційної майстерні, декорування екоторбинки у музеї Івана Труша, розмови про іпотерапію і старовинні карети у Музеї карет. Зоологічний музей ЛНУ ім. І. Франка, скансен і «Територія терору» пропонують вечірні екскурсії. Батьки можуть обрати майстер-класи і квести для дітей чи всієї сім’ї, наприклад майстер-клас «Археологічна експедиція» від Музею «Древній Звенигород» чи квест районом вулиці Наукової від Музею Міста. Є активності і у музеях за містом (музей Дзиндри у Брюховичах, музей «Древні Звенигород» у Звенигороді, Жовківський, Ольський, Золочівський, Підгорецький замок), тож можна планувати собі відпочинкові виїзди туди. Цього року до програми долучились і нові музеї, такі як «Музей у темряві» і Sound History Museum з ретро експонатами аудіо-, відео, та радіотехніки.

18 травня 19 музеїв пропонують відвідувачам вільний вхід. На більшість заходів необхідна попередня реєстрація за телефоном або онлайн-формою. Повна програма заходів.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах