Найкращі санаторії Закарпаття для сімейного відпочинку: огляд із цінами 2024

Найкращі санаторії Закарпаття для сімейного відпочинку: огляд із цінами 2024.

Найкращі санаторії Закарпаття для сімейного відпочинку: огляд із цінами 2024. Ілюстративне фото: pexels.com/Yaroslav Shuraev

Дозвілля та їжа
24 сiчня 12:25

Санаторії на Закарпатті – це відпочинок із користю, і це завжди хороша ідея для сімейної відпустки. Можливість не лише відволіктися від роботи, домашніх клопотів, повітряних тривог і міської метушні, але й шанс позбутися хронічних недуг, «підлікувати нерви», розпрощатися з зайвими кілограмами, загартуватися, а головне – активно і цікаво провести час із рідними на лоні дивовижної природи Карпат.

Розповідаємо про п’ять санаторіїв Закарпаття для ідеального сімейного відпочинку до яких можна добратися, якщо купити квиток на потяг зі Львова до Ужгорода.

Санаторій «Сонячна долина» у селі Поляна

Історія цього сімейного санаторію тісно пов’язана з мінеральною водою «Поляна Квасова», якій, до слова, уже понад 500 років. Звісно, за п’ять століть медоди лікування цілющою джерелицею дещо змінилися, але склад води – ні.

Санаторій «Сонячна Долина» розташований у селі Поляна, що за 20 кілометрів від Мукачева. Це тихе і спокійне місце, оточене густими лісами, для тих, хто хоче відпочини, підлікуватися і присвятити час сім’ї.

Санаторій «Сонячна Долина» у селі Поляна.Санаторій «Сонячна Долина» у селі Поляна. Фото: facebook.com/SonyachnaDolyna

Щодо послуг і процедур, які надають в закарпатській оздоровниці, то їх досить-таки багато, загалом класифікувати їх можна так: обстеження, діабетологія, мінеральна вода, шлунково-кишковий тракт, кардіологія, урологія, лікувальна фізкультура, спа.

Приїхавши на відпочинок у санаторій, кожен гість у першу чергу проходить комплексне обстеження, за результатами якого лікар призначає лікування, дієту, фізичні активності та розписує програму споживання мінеральної води.

Чотириповерховий готель сімейного санаторію має номери різних категорій: від «стандарт» до «апартаменти». У вартість будь-якого входить триразове харчування, консультація та нагляд лікаря у період проживання у санаторії, прийом мінеральної води, відвідування тренажерного залу, басейну, дитячої кімнати. Решту послуг можна замовити і оплатити вже під час перебування у санаторії. Діти до п’яти років (без надання додаткового місця і харчування) можуть проживати з батьками безкоштовно. Діти 5-16 років – 1050 гривень.

Придбавши путівку на термін більше 10 днів гості отримують знижку – 10% від вартості придбаного номеру, більше 14 днів – 15%.

Переглянути сайт сімейного санаторію «Сонячна Долина».

Ціна путівки за добу з людини: від 2070 гривень.

Адреса: санаторій «Сонячна Долина», вулиця Курортна, 10, село Поляна, Свалявський район, Закарпатська область.

Санаторний комплекс «Деренівська Купіль» у селі Нижнє Солотвино

Сімейний санаторний комплекс розташований у передгір’ї Карпат (за 20 кілометрів від Ужгорода) і на увесь світ славиться кремнієвою водою. Його площа – понад 14 гектарів. Зоологічний сад, хутір «Деренівка», спа-комплекс із термальними лікувальними джерелами, зона озер, форельник, виноградне господарство з дегустаційним залом, розважальний центр, дитячі кімнати та майданчики, тенісні корти, міні-гольф, боулінг, більярд, карооке – тут є де розважитися у будь-яку пору року і дорослим, і малим.

Санаторний комплекс «Деренівська Купіль» у селі Нижнє Солотвино.Санаторний комплекс «Деренівська Купіль» у селі Нижнє Солотвино. Фото: facebook.com/derenivska.kupil

Для гостей санаторію розроблено комплекс процедур, в основі яких вже згадана цілюща кремнієва вода. Відпочивальникам пропонують чималий вибір програм, серед яких, такі як: відновлення опорно-рухового апарату, детокс і очищення, корекція тіла, естетика обличчя, відновлення волосся, зняття стресу, нормалізація нервової системи й інші.

На території санаторного комплексу «Деренівська Купіль» є три готелі: «Ірис», «Апартамент-готель» і «Спа-готель» (незабаром очікується відкриття).  Номерний фонд «Ірису» – це 130 лаконічних апартаментів, з вікон яких відкривається неймовірний краєвид на територію комплексу. «Апартамент-готель» пропонує для розміщення 44 комфортабельні помешкання. 

У вартість будь-якого номеру входить: триразове харчування (шведський стіл), відвідування тренажерного залу, басейну та фінської сауни, користування бюветом і консультація лікаря. Розміщення дітей на додаткових місцях з харчуванням у більшості категорій номерів є безкоштовним.

Увага! Розміщення з домашніми улюбленцями заборонено.

Переглянути сайт cанаторного комплексу «Деренівська Купіль.

Ціна путівки за добу з людини: від 3000 гривень.

Адреса: санаторний комплекс «Деренівська Купіль», Нижнє Солотвино, 150, Ужгородський район, Закарпатська область.

Санаторій «Карпатія» у Шаяні

Про чудодійні властивості бальнеологічного курорту Шаян, що за 18 кілометрів від міста Хуста, відомо не лише в Україні, але й далеко за її межами. Тиждень-два, проведені з родиною в оздоровниці, споживання цілющої води, купання у басейні, термальні ванни, масаж, піші прогулянки – це завжди правильний вибір. У Шаяні зупинится радимо у санаторії «Карпатія». Розташований серед букового лісу, з власними бюветом із мінеральними водами, спа-центром, ставком для риболовлі, басейном, лазнею, спротзалом і тенісним кортом – це ідеальне місце для «перезавантаження».

Санаторій «Карпатія» у Шаяні.Санаторій «Карпатія» у Шаяні. Фото: facebook.com/apartresortkarpatia

Як розповіли у санаторії, тут лікують хвороби шлунково-кишкового тракту, жовчовивідних шляхів, обміну речовин, органів дихання та опорно-рухового апарату. Також є сімейні програми для тих, хто просто хоче відпочити від міської метушні.

У «Карпатії» до послуг гостей є готель із 50 номерами різних категорій і двоповерхові котеджі. У вартість путівки входить: проживання, триразове дієтичне харчування, базове лікування.

Розміщення дитини до 5 років без надання додаткового місця – безкоштовно, 5-10 років на додатковому місці – 150 гривень, 10-16 років – 200 гривень, 16 років і старше – 300 гривень. Триразове харчування для дитини оплачується окремо. Зазначимо, що у «Карпатії» воно пропонується за двома схемами: дієтичне – 470 гривень і ресторанне – 650 гривень.

Переглянути сайт санаторію «Карпатія».

Ціна путівки за добу з людини: від 1365 гривень.

Адреса: санаторій «Карпатія», вулиця Центральна, 87, село Шаян, Хустський район, Закарпатська область.

Санаторій «Боржава» у селі Довге

Це санаторій для тих, кого ваблять гори, ріки і дзвінкі потоки. Зусебіч оточений невисокими лісистими пагорбами «Боржава» стане хорошим місцем для щоденних сімейних прогулянок, активностей і пікніків на свіжому повітрі.

Санаторій «Боржава» у селі Довге.Санаторій «Боржава» у селі Довге. Фото: facebook.com/SanatoriumBorzhava

В основі лікувальної бази цього санаторію – мінеральні води, а їх тут аж п’ять – різних за складом і, відповідно, властивостями. «Боржава» – одна з небагатьох оздоровниць, які застосовують воду не тільки для пиття, але і використовують її для ванн, душів й інших процедур. До речі, серед ванн, які особливо подобаються гостям, зважаючи на  їхні відгуки: мінеральна, з мелісою, з польовими травами та з лавандою.

У «Боржаві» є номери різних категорій та окремі котеджі. У вартість номеру входить триразове харчування і лікувальні процедури. Розміщення дитини до 5 років без надання окремого місця, харчування і процедур – безкоштовно (батьки можуть замовити їм сніданки, обіди та вечері зі знижкою 50% від вартості). Діти 5-12 років мають 20% знижки на проживання (з харчуванням, але без медичних процедур), діти 12-16 років – 10%.

Подивитися сайт санаторію «Боржава».

Ціна путівки за добу з людини: від 1690 гривень.

Адреса: санаторій «Боржава», вулиця Січових Стрільців, 15, село Довге, Хустський район, Закарпатська область.

Санаторно-оздоровчий комплекс «Термал Стар» у селі Нижнє Солотвино

Санаторій розташований серед прадавнього лісу у селі Нижнє Солотвино, що за 20 хвилин їзди від Ужгорода. Це прекрасна локація для сімейної відпустки у Карпатах. Велику, зі смаком озеленену територію, неодмінно вподобають шанувальники неспішних прогулянок.

Санаторно-оздоровчий комплекс «Термал Стар» у селі Нижнє Солотвино.Санаторно-оздоровчий комплекс «Термал Стар» у селі Нижнє Солотвино. Фото: facebook.com/termalstar

«Родзинка» санаторію – термальний басейн із унікальною мінеральною водою Закарпаття, яка видобувається зі свердловини, глибина якої майже 650 метрів. Водні купелі з нею, за словами медиків, позитивно впливають на серцево-судинну систему, зміцнюють нервову систему, омолоджують шкіру та підвищують імунітет.

Також у «Термал Стар» пропонують гостям курс питного лікування кременистою мінеральною водою. Цілюща джерелиця, подібна за складом до води популярного французького курорту Мон-Дор, нормалізує функції шлунково-кишкового тракту, покращує відтік жовчі та виведення піску з нирок, нормалізує обмінні процеси в організмі.

На території є спа-комплекс із великим критим басейном із підігрівом, басейн для малюків, фінська сауна та хамам, карпатські чани. Для найменших гостей облаштовано дитячу кімнату й ігровий майданчик. Окрім того, відпочивальники можуть замовити екскурсії у цікаві туристичні місця Закарпаття.

Номерний фонд сімейного санаторію «Термал Стар» складається зі 135 варіантів у чотириповерховому корпусі й окремого котеджу, з власними басейном і сауною.

У вартість путівки входить триразове харчування (у закладі є п’ять універсальних раціонів, зважаючи на особливості дієти гостя), консультація лікаря та три процедури. Розміщення дитини від 6 років – 1000 гривень (з наданням додаткового ліжка та триразовим харчуванням, але без лікування).

Переглянути сайт санаторію «Термал Стар».

Ціна путівки за добу з людини: від 1600 гривень.

Адреса: санаторно-оздоровчий комплекс «Термал Стар», урочище Деренівка, село Нижнє Солотвино, 226, Ужгородський район, Закарпатська область.

Коли найкраще їхати у санаторій

Сімейний відпочинок у санаторії є актуальним у будь-яку пору року. Поїхати на Закарпаття і «провітрити голову» завжди на користь. Звісно, найкраще для відпустки обирати теплу пору року, коли світає рано, сутеніє пізно, у дітей канікули, та й валіз із одягом-взуттям-аксесуарами з собою треба брати менше. Втім, з травня до вересня ціни завжди вищі, ніж у «низький сезон».

Важливо

Плануючи відпочинок і оздоровлення з родиною, найкраще заздалегідь відвідати свого сімейного лікаря та здати необхідні аналізи, аби не витрачати на це час під час відпустки. Окрім того, дізнавшись про свої недуги (або їхню відсутність), вам буде легше визначити, який саме санаторій вам потрібен і які процедури там обрати.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах