Три недорогих курорти у Львівській області, куди можна поїхати взимку: ціни 2024

Три недорогих курорти у Львівській області, куди можна поїхати взимку: ціни 2024.

Три недорогих курорти у Львівській області, куди можна поїхати взимку: ціни 2024. Фото: Юрій Богун.

Дозвілля та їжа
16 грудня 2023 08:31

Розповідаємо про три бальнеологічні курорти Львівської області для зимового «перезавантаження» – Трускавець, Східницю, Моршин. Адже, щоб боротися з окупантами, донатити ЗСУ, волонтерити і відновлювати країну потрібно вчасно відпочивати. Звісно, якщо їхати на відпочинок у різдвяно-новорічний період «недорогими» ці курорти не назвеш, але якщо спланувати відпустку чи вихідні після свят – поїздка може бути і приємно, і бюджетною. 

Трускавець

Перше, що вражає, коли потрапляєш у Трускавець – неймовірно свіже гірське повітря. Такого у великому місті немає. Так і хочеться просто ходити і дихати, милуючись природою (парк тут величезний!), фотографувати диких качок на озері, годувати білок і синиць. Після прогулянки не гріх буде зігрітися гарячим глінтвейном на Різдвяному ярмарку. Для дітей тут діє Хатинка святого Миколая.

Серед інших цікавих локацій у Трускавці, які неодмінно варто відвідати, перебуваючи на курорті: оглядовий майданчик біля статуї Ісуса Христа на Гошівській горі, зоокуточок біля санаторія «Карпати», ковзанка, дельфінарій, музей-криївка.

Як доїхати: відстань зі Львова до Трускавця – близько 80 кілометрів. Через місто Лева курсують потяги «Київ-Трускавець» і «Дніпро-Трускавець». Також зі Львова на курорт їздять дві електрички. Можна доїхати в оздоровницю й рейсовим автобусом.

Ціни: двомісний номер із власною ванною кімнатою та кухнею у приватному секторі – від 400 гривень за добу (за двох). 

Східниця

Навіть кілька діб у карпатському селищі Східниця, яке на увесь світ славиться своїми мінеральними водами, дасть хороший заряд бадьорості. Це ідеальне місце для тих, кому хочеться у гори, але зі зручностями.  Ресторани, кав’ярні, форельники, супермаркети, магазини, ринки, басейни зі SPA-процедурами, аптеки і кав'ярні – тут є все для комфортного відпочинку на лоні природи.  

Джерела на цьому бальнеологічному курорті розташовані далеко одне від одного, тож багато часу туристи витрачають на те, аби пити воду «так, як лікар прописав». На щастя, прогулянки мальовничою Східницею – це вже неймовірні враження. Якщо ж залишається вільний час на розваги – туристи їдуть на екскурсії. 

Як доїхати: відстань зі Львова до Східниці – 100 кілометрів. Доїхати до Східниці можна автобусом зі Львова, потягом «Київ-Трускавець» і «Дніпро-Трускавець», або електричкою до Трускавця, потім пересівши на маршрутку. Останні курсують від трускавецького залізничного вокзалу. Також тут же завжди є таксисти, які охоче завезуть, куди треба.

Ціни: двомісний номер у приватній садибі – від 500 гривень за добу (за двох).   

Моршин

Моршин – не такий популярний, як Трускавець чи Східниця і в цьому головна його перевага. Тут вам не доведеться стояти у черзі, аби попити мінеральної води, у ресторані завжди знайдеться вільний столик. Місто, зусібіч оточене заповідними лісами, потопає у зелені. Гуляти курортними вулицями, на повні груди вдихаючи чисте карпатське повітря – задоволення, яке недоступне мешканцям великих міст. 

Як доїхати: Моршин розташований за 80 кілометрів від Львова. Сюди можна доїхати автобусом. Або ж добратися потягом чи електричкою до Стрия, а звідти – маршруткою.

Ціни: двомісний номер із власною ванною кімнатою у приватному секторі – від 500 гривень за добу (за двох).  

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах