Куди піти у Львові на День Конституції – програма 2024

Куди піти у Львові на День Конституції – програма 2024.

Куди піти у Львові на День Конституції – програма 2024. Фото: dyvys.info.

Дозвілля та їжа
28 червня 09:24

Щороку 28 червня українці відзначають День Конституції. Цього дня, 28 років тому, наша країна отримала свій найважливіший і головний документ — Конституцію. Розповідаємо про найцікавіші події, які відбудуться у Львові з нагоди державного свята у п'ятницю. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Автопробіг Єдності

Автопробіг Єдності.Автопробіг Єдності. Фото: umannews.city.

Автопробіг стартує о 09:18, що співпадає з часом прийняття Конституції України 28 років тому. У ньому візьмуть участь 28 автомобілів екстрених служб, волонтерських і ветеранських організацій, військових формувань тощо.  Колона проїде символічним маршрутом від вулиці Пилипа Орлика через проспекти В’ячеслава Чорновола та Свободи.

Після прибуття на вулицю Винниченка, у сквері «На Валах» відбудеться церемонія підняття Державного Прапора України.

«Маршрут також є символічним: від вул. Пилипа Орлика, якого вважають автором першої у світі Конституції, до пам'ятника В'ячеславу Чорноволу, одному з творців сучасної Конституції України», – зазначив директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської обласної військової адміністрації Юрій Горун.

Коли: 28 червня, початок о 09:18.

Де: вулиця Пилипа Орлика – вулиця Винниченка.

Ціна: безкоштовно.

Урочиста церемонія підняття Державного Прапора України

Урочиста церемонія підняття Державного Прапора України.Урочиста церемонія підняття Державного Прапора України. Фото: tvoemisto.tv.

28 червня у сквері «На Валах» відбудеться урочиста церемонія підняття Державного Прапора України за участі керівництва області та міста, а також гостей і жителів Львова.

Коли: 28 червня, початок 10:00.

Де: сквері «На Валах», вулиця Винниченка.

Ціна: безкоштовно.

Наодинці з собою. Виставка живопису Вікторії Дубовик

Наодинці з собою. Виставка живопису Вікторії Дубовик.Наодинці з собою. Виставка живопису Вікторії Дубовик. Фото: instagram.com/velesartgallery.

Мисткиня представляє серію жіночих портретів, які сповнені особливого психологізму. У техніці акрилового живопису Вікторія Дубовик провела свої авторські експерименти, тож її портрети це здобуток періоду війни. Відчуття втоми охопило багатьох людей.  Жінки, які представлені на портретах – це не просто вигадані персонажі, це реальні люди, друзі, знайомі, родичі мисткині. Вивчаючи їхній внутрішній світ художниця розкриває через розмаїті елементи образність та психогогічний стан, настрій, емоції, відчуття.

Також на виставці будуть представлені тематичні жанрові натюрморти, які додатково розкриватимуть образи зображених героїнь.

Коли: 28 червня, 12:00-18:00.

Де: Art Salon Veles, вулиця Олександра Фредра, 4А.

Ціна: безкоштовно.

Міжнародний музичний маратон пам'яті Василя Сліпака W LIVE 

Міжнародний музичний маратон пам'яті Василя Сліпака W LIVE.Міжнародний музичний маратон пам'яті Василя Сліпака W LIVE. Фото: euromaidanpress.com.

29 червня виповниться вже вісім років, як снайперська куля забрала життя Василя Сліпака — видатного українського оперного співака, соліста Паризької Національної Опери, волонтера, учасника бойових дій на Сході України, Героя України, кавалера ордена «За мужність» І ступеня.

У 2017 році був започаткований маратон пам’яті Василя Сліпака, який щороку символічно проводиться в останні дні червня. Він об’єднує музикантів з багатьох країн, а події маратону відбуваються у різних куточках світу. 

У Львівській філармонії відбудеться п'ять концертів: з 28 по 30 червня відомі українські та іноземні солісти спільно із молодими камерними колективами та Академічним симфонічним оркестром зберуться, щоб вшанувати музиканта й воїна, який загинув на сході України.  

Детальніше про захід.

Коли: 28 червня, 19:00.

Де: Львівська обласна філармонія, вулиця Чайковського, 7.

Ціна: 150 – 290 гривень.

Джазовий Sting у Саду

Джазовий Sting у Саду.Джазовий Sting у Саду. Фото: BIGSHOW Agency.

Концерт на підтримку ЗСУ звучатиме у Митрополичих садах 28 червня. Тут можна буде почути найвідоміші хіти легенди світової рок-сцени – "Shape of My Heart", "Fields of Gold", "Desert Rose", "Englishman In New York" в новому світлі і насолодитися живим звучанням кращих музикантів країни. 

Коли: 28 червня, 19:00.

Де: Митрополичі Сади, площа Святого Юра.

Ціна: 390-890 гривень.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах