Що робити у Львові, коли падає дощ: 7 варіантів для сімейного відпочинку

Що робити у Львові, коли падає дощ: 7 варіантів для сімейного відпочинку.

Що робити у Львові, коли падає дощ: 7 варіантів для сімейного відпочинку. Фото: instagram.com/raccoonhouselviv.

Дозвілля та їжа
14 червня 08:36

Львів має імідж міста, в якому завжди падає дощ. До повномасштабної війни Росії проти України це була дуже популярна атракція серед туристів із Саудівської Аравії, які родинами їхали до міста Лева, аби помилуватися зливами. Дощ надає культурній столиці особливого шарму. Втім, більшість туристів, прямуючи до Львова, хоче, аби погада у час їхньої відпустки була сонячною. Бо що ж робити, коли дощить? Насправді варіантів є безліч!

Розповідаємо про те, куди можна піти у Львові, коли падає дощ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Океанаріум

Океанаріум у Львові.Океанаріум у Львові. Фото: tvoemisto.tv.

Океан у центрі Львова – це завжди хороша ідея на випадок, якщо раптом розпочалася злива. Подорож у підводне царство буде цікавою як дітям, так і дорослим.

Океанаріум розміщений на трьох поверхах старовинної кам'яниці і має більше двадцяти акваріумів. Зустрічають відвідувачів зелені черепахи, а в найбільшому акваріумі мешкають акули. Загалом у львівському океанаріумі є три тисячі різних рибок. 

Адреса: Океанаріум Львів, просп. Шевченка, 8.

Графік роботи: понеділок із 11:00 до 16:30, вівторок-четвер із 11:00 до 19:00, п'ятниця-неділя із 11:00 до 20:00.

Ціни: дорослий квиток – 349 грн, дитячий квиток – 229 грн, діти до трьох років – безкоштовно.

Аквапарк Пляж

Аквапарк Пляж у Львові.Аквапарк Пляж у Львові. Фото: facebook.com/Aqualviv

Екстремальні гірки різної висоти та рівня складності, п'ять басейнів, зона лазень, саун і джакузі, фітнес-центр, дитяча кімната, кафе та бари, професійні аніматори – усе це до послуг гостей львівського аквапарку "Пляж" не лише у "сезон дощів", але й впродовж року. Втім, погодьтеся, коли за вікном сонячно хочеться гуляти, а от під час зливи розваги у аквапарку – це те, що треба. Зазначимо, що це один із найбільший спортивно-розважальний комплексів не лише у Львові, але й на заході України. 

Адреса: Аквапарк Пляж, вул. Княгині Ольги, 114.

Графік роботи: із понеділка по суботу: із 07:00 до 21:00, у неділю – із 08:00 до 21:00. Гірки працюють щодня з 11:00 до 19:45.

Ціни: вартість однієї години 210 грн, двох – 310 грн, повного дня 490 грн, пільговий квиток на годину 180 грн, дві – 210 грн, повний день – 350 грн. Пільговий квиток діє для дітей ростом до 150 см, інвалідів 1 та 2 групи, пенсіонерів. Для учасників бойових дій діє знижка 20%. Також є сімейні на групові тарифи.

Львівська копальня кави

Львівська копальня кави.Львівська копальня кави. Фото: fest.lviv.ua.

Якщо дощ застав на площі Ринок, то мерщій біжіть у Львівську копальню каву. Тут затишно, атмосферно і дуже смачно. Це унікальний безкоштовний музей кави, аналогів якому ви не знайдете ніде. Це єдине місце не лише в Україні, але й у світі, де кавові зерна видобувають просто з-під землі – з надр львівської площі Ринок. "Заклад із глибинною історією, яка була розпочата Юрієм Кульчицьким ще у 1675 році, коли кавові зерна були закладені в шахті, як корисні копалини", – розповідає про заклад головний гірник Львівської копальні кави.

Запах і атмосфера справжнього Львова, історія і трохи дивовижних вигадок, добра кава, смачні тістечка, хороша література, тематичні сувеніри – усе це, а також багато неймовірних емоцій, просякнутих кавовим ароматом, чекає на відвідувачів на площі Ринок. Вхід вільний, смаколики і сувеніри, звісно ж, за додаткову плату.  

Адреса: Львівська копальня кави, площа Ринок, 10.

Графік роботи: із 08:00 до 23:00.

Ціни: безкоштовно.  

Дім єнота

Дім єнота у Львові.Дім єнота у Львові. Фото: facebook.com/Дім єнота Львів.

Це єдине місце у Львові, де на тварин можна не лише подивитися, але й погодувати чи зроби селфі. У Руслани та Андрія Гервазюків мешкають одразу семеро єнотів, які щодня охоче зустрічають гостей. З першого погляду усі вони дуже подібні між собою. Однак господарі запевняють, що з легкістю можуть сказати, хто зараз поліз за ящик, а хто — подерся догори драбиною. 

Екскурсії проводять за попереднім записом — 097 457 27 86. Тривалість — близько години. 

Адреса: Дім єнота, вул. Навколишня, 22.

Графік роботи: за попереднім записом. 

Ціни: 200 грн.

Музей історії Львівської залізниці

Музей історії Львівської залізниці.Музей історії Львівської залізниці. Фото: 4studio.com.ua

Музей історії Львівської залізниці розташований у приміщенні Палацу науки і техніки локомотивного депо Львів — Захід. Музей засновано у 1973 році, він став першим музеєм залізниці на теренах України. У 2001 році до святкування 140-річчя Львівської залізниці відкрито відновлену експозицію музею історії найстарішої магістралі України.

Загалом у Музеї представлено трохи менше тисячі експонатів. Тут можна побачити зразки рейок усіх часів і народів, інвентар залізничників, форму, тримовні пасажирські квитки 1918-1921 років і, звичайно ж, моделі різних вагонів. 

Адреса: Музей історії Львівської залізниці, вул. Федьковича, 54/56.

Графік роботи: понеділок-четвер із 08:00 до 17:00 (12:00-12:45 обідня перерва); п'ятниця із 08:00 до 15:45 (12:00-12:45 обідня перерва).

Ціни: безкоштовно. 

Музей науки

Музей науки у Львові.Музей науки у Львові. Фото: facebook.com/museumlviv.

Увесь простір Музею науки у Львові заповнений маятниками, моделями, апаратами – такий собі космічний корабель, подорож у майбутнє. Моделі міняють стан, форму, положення. На кожному кроці можна самостійно виробити магнітне поле, торнадо, сніжинки. Відчути ураган на собі, управляти вітровою електростанцією, відправити пневматичні повітряні доставки між містами України і спостерігати, як їх "доставляють" по трубах. 

Загалом в експозиції музею науки – близько 90 різноманітних експонатів, які інтерактивно і цікаво будуть пояснювати дітям явища природи та закони фізики. 

Найпопулярніший експонат Музею науки у Львові – зменшена модель російського крейсера "Москва", який успішно потопили ЗСУ. Зараз відвідувачі музею мають таку ж нагоду – судно має пробоїни і його можна легко пустити на дно. 

Купувати квитки слід завчасу. Зробити це можна на сайті Музею науки. 

Адреса: Музей науки, вул. Стрийська, 200А. 

Графік роботи: щодня з 10:00 до 20:00.

Ціна квитка: 380 грн для всіх відвідувачів зростом вище 90 сантиметрів. Малі діти і люди з інвалідністю заходять у музей безкоштовно.

Музей у темряві

Музей у темряві у Львові.Музей у темряві у Львові. Фото: 0300.com.ua.

"Третя після опівночі" — один із найнезвичайніших музеїв Львова, де екскурсії у цілковитій темряві проводять незрячі гіди. У Києві такий музей працює ще з 2017 року, його відвідали майже 40 тисяч людей. Їхній найпопулярніший відгук — "Це має відчути кожен!". 

Наразі у Львові музей проводить виставку в темряві "Мистецтво на дотик". Пройти її можна за попереднім бронюванням самому, удвох, максимум — утрьох.

Програма виставки складається з двох частин: безпосередньо сама виставка в темряві у супроводі незрячого гіда, де буквально можна відчути посмішку Мони Лізи, колони Тадж Махалу та багато інших експонатів архітектури, живопису та кіномистецтва. А також активності при світлі, під час яких можна навчитись писати шрифтом Брайля, пограти в тактильні ігри та багато іншого. 

Попередня реєстрація обов'язкова. Зробити це можна за номером телефону: 073 543 03 00.

Адреса: Музей у темряві "Третя після опівночі", вул. Личаківська, 8. 

Графік роботи: щодня із 10:00 до 20:00 за попереднім записом.

Ціни 300 гривень.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах