Грибні тури у Карпатах: які є пропозиції і ціни 2024

Грибні тури у Карпатах: які є пропозиції і ціни 2024.

Грибні тури у Карпатах: які є пропозиції і ціни 2024. Фото: pixabay.com.

Дозвілля та їжа
Сьогодні 08:31

Грибний тур у Карпатах у супроводі досвідченого гуцула — ідеальний варіант "тихого полювання" для міського мешканця, якому хочеться відпочити на природі, "перезавантажитися" і повернутися додому з повним кошиком грибів, а то й не одним. Розповідаємо грибні тури, які пропонують своїм клієнтам туристичні оператори, особливості цих походів і ціни 2024. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Грибні тури у Карпати 2024

Один із найдешевших грибних турів, який нам вдалося відшукати, пропонує туроператор "Відвідай".

"Під час грибної мандрівки ви опинитеся високо в горах, милуватиметеся красивими краєвидами, поринете у цікавий світ природи карпатського краю, подихаєте чистим повітрям", — розповіли представники туроператора.

Грибні тури у Карпати.Грибні тури у Карпати. Фото: vidviday.ua.

Своїх грибних місць вони не розголошують, але зазначають, що на гриби в Карпатах особливо багаті хвойні та букові ліси, ростуть вони також і на галявинах, узліссях і навіть на стрімких схилах. Туди і возять. 

Ціна поїздки — 645 гривень. У вартість входить: проїзд автобусом, супровід гіда, екскурсійне обслуговування в туристичних об’єктах, страхування на час подорожі. Виїзд зі Львова о 08:00, повернення до 20:45. 

Спільнота мандрівників "Ture" запрошує у грибний тур із досвідченим гідом-збиральником на три дні. Зазначають, що ходити доведеться немало — 28 кілометрів за три дні. Втім, "тихе полювання", за словами організаторів, буде з неабиякою здобиччю.

Грибні тури у Карпати.Грибні тури у Карпати. Фото: ture.ua.

Ціна грибного туру — 5900 гривень. У вартість входить: супровід гіда, проживання у кемпі "Білий Слон", можливість скористатись електросушаркою. Старт і фініш у Ворохті. 

Турклуб "Цікава Україна" пропонує своїм клієнтам тур на вікенд "У пошуках білого золота". Він підійде активним людям, які люблять багато ходити пішки. Підйоми в гору обов'язково будуть, але не складні та без поспіху. Орієнтовний час грибного походу — 5-6 годин, відстань — 6-7 кілометрів. 

Грибні тури у Карпати.Грибні тури у Карпати. Фото: cikava.net.

"Ми будемо шукати гриби у далеких і непопсових локаціях. Там де мало туристів і багато грибних галявин, — розповідають організатори грибних вихідних у Карпатах. — За необхідності ми заберемо ваш врожай, почистимо і висушимо його, а потім відправимо  "Новою Поштою", аби він не зіпсувався по дорозі додому".

Ціна — 3490 гривень. У вартість входить: проїзд автобусом, супровід гіда, трансфер на джипах у гори, ночівля в готелі, сніданок. Виїзд зі Львова та Івано-Франківська у суботу о 08:30, повернення додому — у неділю о 21:00. 

Де ростуть гриби

"Ростуть гриби не обов’язково лиш у лісі. Знаходити їх можна на узліссях, галявинах, перелісках і в низьких травах. У кожного завзятого грибника є свої "урожайні" локації. І щороку там можна зібрати чимало грибів", — розповіли Lviv.vgorode.ua у Львівському лісгоспі. 

Важливо! Збирати можна лише ті гриби, у яких впевнені на 100%!!!

Календар грибника 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах