15 нових ресторанів і кав'ярень, які відкрилися у Львові у 2024 році. Ілюстративне фото: unsplash.com/Davey Gravy.
Незважаючи на активну фазу війни та знеструмлення, ресторанна культура Львова продовжує розвиватися. У 2024 році на гастрономічній мапі міста Лева з'явилося багато цікавих закладів. Зокрема, бар із великим вибором лагману, етнокафе, де подають бойківську вуличну їжу, ресторани української, кримськотатарської, єврейської і грузинської кухонь і ще немало цікавинок. Де поїсти у Львові.
Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації
Це новий гастрономічний заклад у місті Лева від засновників легендарних ресторанів грузинської кухні "Ахалі". Відкрився у січні 2024 року.
Чебуреки, манти, янтики, лагман, шурпа, а ще великий вибір страв із м’яса, яке готують на мангалі – тут є все, за чим, як правило, ходять у грузинський ресторан.
Дивіться меню.
Адреса: ресторан "Айда", вулиця Шевченка, 19.
Графік роботи: понеділок-четвер 11:00-22:00; п'ятниця-неділя 11:00-23:00.
Влітку 2024-го на площі Ринок відкрився новий заклад від холдингу емоцій !Fest. Концепція меню – прості і збалансовані страви, знайомі щоденні смаки та цікаві кулінарні інтерпретації, приготовлені професійними шефами. "Бо комфортна їжа для кожного своя. І так само комфортний простір, спокійний, не кричущий. Ніби у самому центрі міста, але вище на півтора поверхи, тому тут спокійніше", – кажуть у закладі. У меню – закуски, салати, перші та основні страви, десерти, а сніданки готують впродовж дня.
Дивіться меню.
Адреса: кафе "Гомін", площа Ринок, 32.
Графік роботи: 10:00-22:30.
Новий ресторан кримськотатарської кухні від ресторатора Алекса Купера. Інтер’єр дуже стильний, із мазаними стінами та теплим освітленням від солом’яних світильників. У меню ресторану "Селям" представлені здебільшого страви, які презентують смак і колорит кримськотатарської кухні.
Дивіться меню.
Адреса: ресторан "Селям", вулиця Джерельна, 20.
Графік роботи: 12:00-23:00.
Новий заклад єврейської кухні від ресторатора Алекса Купера. Тут немає чітких ролей офіціанта, бармена, хостес чи адміністратора – так як вдома є господар, і він все це і ніхто одночасно. Маленькі тарілки, випивка та нерозказані історії – це про Lehaim. Стильний акцент в інтер'єрі закладу – фортепіано, на якому гості можуть зіграти улюблену музику. У меню представлені легендарні страви одеської кухні, мезе й десерти.
Дивіться меню.
Адреса: кафе "Lehaim", вулиця Лесі Українки, 27.
Графік роботи: 09:00-23:00.
Частинка Країни Басків вже у Львові. Нове, гамірне, атмосферне і дуже колоритне місце розташоване на Краківській. У новому кафе можна спробувати баскський чизкейк, легендарні пінчоси (баскські бутерброди на шпажці), сирну мушлю та секретну страву, яка готується лише раз на день.
Дивіться меню.
Адреса: "San Sebastian cafe", вулиця Краківська, 20.
Графік роботи: 09:00-22:00.
У затишному львівському проїзді Крива Липа у перший місяць осені відчинив двері для поціновувачів кримськотатарської кухні в атмосфері старого доброго Криму часів до повномасштабного вторгнення новий колоритний заклад. Коронна страва цього гастрономічного місця і основа меню – лагман. Його тут подають аж у трьох варіаціях – мʼясний, сирний, веганський. А ще тут подають дуже добре українське вино.
Дивіться меню.
Адреса: "Лагман бар", проїзд Крива Липа, 7.
Графік роботи: 11:00-21:00.
У Львові в Музеї народної архітектури імені Климентія Шептицього, відомого як Шевченківський гай, цієї осені відкрилося кафе "Рій".
Це затишне місце, де можна випити хорошої кави і смачно поїсти після насиченої прогулянки львівським скансеном. У меню – сніданки, закуски, салати, основні страви. До речі, щодо останніх, то у новому закладі можна скуштувати такі гастрономічні цікавинки, як: кльоцки з томленим індиком чи токан зі шкварками.
Додамо, що цей гастропростір є безбар’єрним, а також дружнім до тварин.
Дивіться меню.
Адреса: кафе "Рій" на території Музею народної архітектури імені Климентія Шептицього, вулиця Чернеча Гора, 1.
Графік роботи: понеділок 12:00-21:00; вівторок-неділя 09:00-21:00.
Восени на вулиці Шевченка у Львові відкрили новий ресторан "Зорецвіт". До створення цього гастрономічного закладу його автори готувалися майже рік.
Новий міський ресторан відкрили на вулиці Шевченка, 120. Це чергове гастрономічне дітище Нестора Шуманського, засновника Shum Group (Code, "Рамен Мо", "Промінь", "Сяйво", "Грузинський", "Зашкварка").
У "Зорецвіті" готують сніданки, піцу, пасту, стейки й інші страви.
Дивіться меню.
Адреса: ресторан "Зорецвіт", вулиця Шевченка, 120.
Графік роботи: 10:00-23:00.
Це новий атмосферний заклад біля Брюховицького лісу, який з'явився на місці колишнього ресторану "Козацький шинок", який згорів у 2012 році.
У новому ресторані на Замарстинівській, 276 представлена сучасна українська та європейська кухні. Тут подають холодні й гарячі закуски, салати, рибу, морепродукти й м'ясо.
Команда називає ресторан "Шепіт" "гастрономічним куточком біля лісу для тих, хто цінує природу, затишок і смачну їжу".
Дивіться меню.
Адреса: ресторан "Шепіт", вулиця Замарстинівській, 276.
Графік роботи: 11:00-23:00.
Новий McDonald’s відкрили у місті Лева на проспекті Чорновола, 93 (в одному приміщенні із супермаркетом "Арсен"). Традиційно тут можна замовити улюблені страви у залі на касі, або ж скористатися терміналом самообслуговування, чи "МакДрайвом".
Замовити послугу доставки можна з 07:00 до 22:00.
Додамо, що McDonald’s на проспекті Чорновола став дев’ятим рестораном мережі швидкого харчування у Львові.
Дивіться меню.
Адреса: "McDonald’s", проспект Чорновола, 93.
Графік роботи: 07:00-23:00.
Щоб посмакувати свіженькими пляцками та випити запашної кави чи карпатського чаю, які подають у косівській кераміці – завітайте до нової локації у центрі Львова. Це затишна кав’ярня-крамниця зі світлим інтер'єром із білими стінами, який доповнюють колоритні акценти – гуцульський ліжник, вишитий рушник, дзеркало у керамічній рамці, а ще косівська кераміка і вироби ручної роботи гуцульських майстрів, які до слова можна придбати у закладі. У меню – поживні сніданки (готують впродовж дня), салати, накладанці, закуски до вина, пляцки, печиво та напої: кава, асортимент чаю, вино і сезонні напої.
Дивіться меню.
Адреса: кав'ярня "Чічка", Ференца Ліста, 7.
Графік роботи: понеділок-п'ятниця 08:00-20:00; субота-неділя 10:00-20:00.
Окрім уже згаданого вище ресторану швидкого харчування McDonald’s, восени на гастрономічній мапі Львова з'явилася ще одна локація з різноманітною вуличною бойківською їжею, яку зручно взяти з собою. У меню етнокафе "Вуглянча" – книші, лиганці, токан, підбивний борщ, грибна юшка.
Дивіться меню.
Адреса: етнокафе "Вуглянча", вулиця Шевченка, 41А.
Графік роботи: 10:30-20:30.
Концепція цього закладу – оазис у центрі Львова, авторські коктейлі та атмосфера свободи. Стиль інтер’єру переносить гостя в особливий простір, де хочеться відпочити від гамірних асфальтованих вулиць. Оригінальні подача коктейлів і цікаве поєднання неодмінно здивують, а страви доповнять смакові враження. У меню представлені холодні і гарячі закуски, салати, бургери.
Дивіться меню.
Адреса: "Дикий бар", вулиця Лесі Українки, 18.
Графік роботи: понеділок-п'ятниця 17:00-23:00; субота-неділя 16:00-23:00.
Біля торгового центру "Фабрік", що на Стрийській у Львові, цієї осені відкрили новий заклад для ласунів.
У кондитерській Merenga подають різні десерти власного виробництва, готують авторські й класичні кавові напої, ягідний і цитрусовий чай, какао. Також є можливість замовити торт на замовлення.
Дивіться меню.
Адреса: кондитерська "Merenga", вулиця Стрийська, 45-Д.
Графік роботи: у будні 08.00-21:00; у вихідні 10:00-21:00.
На площі Генерала Григоренка, 5 у Львові нещодавно відкрили сімейну піцерію "ШоШо". Гастрономічний заклад входить до чернівецької мережі закладів "Гойра Груп".
"Це сімейний ресторан-піцерія з італійською, українською і європейською кухнями", – зазначили у команді закладу.
Тут готують піцу, суші, салати, млинці, пироги, бургери й страви на грилі.
Дивіться меню.
Адреса: піцерія "Шошо", площа Генерала Григоренка, 5.
Графік роботи: 9:00-22:00.
Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.