Перестарались: палять так, що львів’яни просять виключати опалення

фото: zooforum.by

фото: zooforum.by

Комуналка
11 березня 2015 15:11

 


Тепло - на вітер


До кінця опалювального сезону залишилось більше місяця, проте  мешканці Львова просять владу вимикати опалення у теплі дні. Багатоповерхівки опалюють, як в морози, тому через високу температуру в помешканнях люди відчиняють вікна і випускають тепло на вітер. Про це йдеться у сюжеті ZIK


Надворі 8-10 тепла, а в квартирі - цілих 25!


У департаменті ЖКГ Львівської міськради кажуть, що цього року опалювальний сезон може завершитися раніше, але потрібна ще офіційна вказівка від міської влади. Якщо протягом трьох днів середньодобова температура перевищує вісім градусів тепла, тоді органи місцевого самоврядування самостійно ухвалюють рішення про відключення теплопостачання.

"Через те, що вдень ми маємо плюсову температуру, то, орієнтовно, з 9-ї години дня наші об’єкти відключаються, тобто ми призупиняємо подачу тепла. І, відповідно, від 16-ї години ми відновлюємо подачу тепла. І так само зменшуємо температуру теплоносія", – зазначає прес-секретар ЛМКП "Львівтеплоенерго" Анна Пищула.


Без вказівок згори -  на прохання мешканців не реагують


У Львові понад 80% житлових будинків мають лічильники, на яких температуру можна самостійно коригувати. Однак цілком перестати опалювати багатоповерхівки і бюджетні установи поки що не можуть.

Наприклад, за тепло у своїй маленькій квартирі Богдан Бурий щомісяця платить 200 гривень. Для пенсіонера це немалі гроші. Він звертався у різні установи, щоб тепло в теплі дні подавали менше або ж узагалі відімкнули. Але, запевняє, що не почули пенсіонера ні в управлінні ЖКГ, ні на "гарячій лінії" міста.

"Та душно в хаті і потрібно вікна відкривати. Навіть люди з-за кордону, які поприїздили, дивувалися, бо в них такого немає. А тут батареї гріють і люди вікна відкривають. Так вони газ економлять", – розповідає львів'янин Богдан Бурий.


Хочеш – не хочеш, а платити мусиш!


Поки чиновники на місцевому рівні вирішують, коли зупинити опалювальний сезон, національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, ухвалила продовжити опалювальний сезон до першого травня. Це означає, що і платити за газ доведеться довше.

"Навіть якщо ми будемо спостерігати, що температура буде відповідати даним нормам, має ще бути офіційна вказівка міської влади, і після цього ми завершуємо опалювальний сезон", – наголосила прес-секретар ЛМКП "Львівтеплоенерго" Анна Пищула.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

З середини березня приміські потяги подорожчають: коли будемо знати нові ціни на квитки 

Від сьогодні у Львові за пільговими посвідченнями можна їздити лише з 10:00 до 16:00 

Кому залишать пільговий проїзд без обмежень 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах