Львів'янину на замітку: хто платитиме за обслуговування лічильників в 2016

фото з сайту dio24.ru

фото з сайту dio24.ru

Комуналка
18 сiчня 2016 09:46

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України на своїй facebook-сторінці опублікувало інфографіку з інформацією про те, як зміниться процес перевірки та ремонту лічильників, хто за це платитиме й відповідатиме.

"Сьогодні у кожного в квартирі стоять побутові лічильники споживання електроенергії, у багатьох – лічильники води та газу. І ми часто стикалися з обтяжливою процедурою повірки лічильників. Мало того, що нас рідко попереджають про проведення повірок, іноді ще й змушують самостійно возити лічильник на перевірку, та ще й вимагають за це гроші. Але з нового року ситуація змінилася. З 1 січня набув чинності Закон "Про метрологію та метрологічну діяльність".

У Законі чітко прописані принципи відносин між постачальниками та споживачами послуг. Якщо перекласти з бюрократичної мови статтю 17 (Повірка засобів вимірювальної техніки або просто – перевірка лічильників на відповідність вимогам), то виявиться, що відтепер всі роботи з обслуговування лічильників повинні проводитися коштом постачальників послуг. Їх же турботою (а аж ніяк не мешканців) є і своєчасна повірка цих лічильників", – йдеться у повідомленні на facebook-сторінці "Міністерство економічного розвитку і торгівлі України".

Львів'янину на замітку: хто платитиме за обслуговування лічильників в 2016 фото

Львів у новинах:

До кінця року львів'яни зможуть замовляти в "кабінеті мешканця" 100 послуг 

У Львові замислились над відновленням Тріумфальної арки 

На Львівщині чоловік незаконно хотів вивезти дівчину за кордон 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах