У Львові підвищили квартплату

фото з сайту news.allcrimea.net

фото з сайту news.allcrimea.net

Комуналка
24 березня 2016 09:21

Виконавчий комітет міськради погодив внесення змін до тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій для львів’ян індивідуально за кожним будинком, про це інформує Depo.Львів. Відповідне рішення набирає чинності з 1 квітня.

Як зазначено у рішенні, зміни спричинені зростанням мінімальної заробітної плати та цін на матеріальні ресурси, а також зменшенням розміру нарахування на заробітну плату єдиного соціального внеску.

За словами керівника управління житлового господарства міськради Юрія Гольця, по Львову мінімальне зростання становить від 7 до 14 коп за кв м, а максимальне – від 20 до 29 коп. До прикладу, за 2-кімнатну квартиру тепер потрібно буде сплатити 84 грн замість колишніх 74.

"Вартість матеріальних цінностей, які використовувались на поточний ремонт житлового фонду – фарби, будівельні матеріали – зросла на ринку в 2 рази. І щоб наші ЛКП хоча б щось мали для того, аби справді робити, було відкориговано тарифи. Розпочалась весна, тож зараз є необхідність ремонтувати під’їзди, покрівлі, проводити дрібні ремонти, а коштів на це просто немає. Окрім того, відбулось зростання мінімальної заробітної плати на 13%, а також шалено зросли накладні витрати – збільшення зарплати інженерно-технічного персоналу, витрати на утримання адміністративних приміщень, тобто освітлення, вода, послуги з теплопостачання. Усе це входить у тариф, тому щоб наші підприємства мали можливість належним чином функціонувати, забезпечувати вчасну ліквідацію різних недоліків, проводити дрібні ремонти було необхідно затвердити ці зміни", – зазначив Юрій Голець.

Львів у новинах:

У Львові очікують погіршення погодних умов: коли саме

У Львові СБУ вилучила сервер з сайтами УГКЦ

Один з львівських вишів буде видавати подвійні дипломи

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах