Один з львівських вишів буде видавати подвійні дипломи

Фото взято з сайту studiosus.net

Фото взято з сайту studiosus.net

Події
23 березня 2016 15:37

21 березня делегація представників Університету Марії Кюрі-Склодовської у Любліні (Республіка Польща) на чолі з віце-ректором Урсулою Бобрик відвідала Львівський національний університет імені Івана Франка. Під час офіційної зустрічі Ректора Університету, професора Володимира Мельника з учасниками делегації відбулась церемонія підписання угоди про співпрацю між двома університетами. Однією з тем під час зустрічі стала можливість отримання львівськими студентами подвійного диплому польського університету.

Як повідомили в прес-службі ЛНУ ім. Івана Франка, підписаний документ – це стандартна рамкова угода. Однак вона передбачає перспективу видання подвійних дипломів, академічні обміни та мобільність для студентів. Поки що мова йде про тих, хто навчається на факультеті міжнародних відносин, а також на спеціальності "Політологія" філософського факультету. Саме студенти цих напрямків підготовки в найближчому майбутньому зможуть отримати подвійні дипломи. Однак коли це станеться – поки невідомо. Адже зараз розпочнеться процес узгодження навчальних планів та програм вибраних спеціальностей, взаємозарахування заліків, можливість академічного обміну для студентів. Однак це все потребує погодження Міністерства освіти ти науки України.

"Коли узгодиться ця система, тоді можна буде говорити про те, щоб ці дипломи були рівноцінні", – зазначили в коментарі Tvoemisto.tv в прес-службі університету Франка.

Слід зазначити, що ЛНУ ім. Івана Франка має підписані угоди про співпрацю з близько 170 університетами з усього світу, з них близько 30 з університетами Польщі. Відтак в університеті підписану угоду про можливість отримання подвійного диплому розглядають як пілотний проект, який згодом можна буде поширити на інші спеціальності та університети.

Львів у новинах:                                                                                                               

Вражаючий фоторепортаж з Львівського бронетанкового заводу від Bloomberg

Містичний Львів: привиди древнього міста 

Місто літератури ЮНЕСКО: У Львові створять медіатеки та запровадять літпремію 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах