У Львові опалювальний сезон під загрозою зриву: чому саме (відео)

фото з сайту news-facts.com

фото з сайту news-facts.com

Комуналка
30 серпня 2016 16:02

Усе майно "Львівтеплоенерго" та "Залізничтеплоенерго" перебуває під арештом, повідомили на брифінгу 30 серпня  представники цих підприємств.

Головна причина - борги перед газовиками. Однак йдеться не про розрахунки за блакитне паливо, а про несплачену пеню і штрафи, які накопичилися через те, що держава вчасно не компенсовувала різницю в тарифах, а також субсидії і пільги.

"Зараз ми маємо несплачених штрафів і пені на 100 мільйонів гривень. І нарахування продовжуються, бо наразі нам виставили претензії за 2011-2012 роки. Це є санкції за затримки у розрахунках, але вони виникли зовсім не з нашої вини. Ми зобов’язані проводити НАК "Нафтогазу" передоплату за газ, а самі отримуємо післяоплату від споживачів. Крім того, держава роками затримує компенсацію різниці у тарифах, пільг та субсидій. А це нікого не цікавить", - розповів заступник директора з економічних питань ЛМКП "Львівтеплоенерго" Богдан Камінський.

"Зараз ми маємо несплачених штрафів і пені на 4 мільйони гривень, але минулої п’ятниці отримали позов ще на 5 мільйонів гривень. Це повністю паралізує нашу роботу. Для нас єдина можливість провести передоплату за газ – це взяти кредит у банку, але суд наклав арешт на все майно підприємства. Відповідно, ми вже не зможемо взяти кредит. Тому закупити газ і розпочати опалювальний сезон просто не буде за що", -додала заступник директора з економічних питань ЛКП "Залізничтеплоенерго" Ярослава Єлфімова.

Такі проблеми виникли через те, що раніше теплопостачальним підприємствам списували штрафні санкції, які виникли з вини держави, а цього року Президент наклав вето на відповідний законопроект, який прийняла Верховна Рада 7 липня 2016 року. Відтак, кажуть комунальники, якщо цей законопроект не буде прийнятий, а також парламент не накладе принаймні тимчасовий мораторій на штрафи і санкції для теплопостачальних підприємств, останні просто збанкрутують і перейдуть у приватні руки.

Джерело: zaxid.net

Читайте ще новини Львова:

За несвоєчасну оплату газових рахунків нараховуватимуть пеню .

Львів'янину на замітку: у яких випадках за борги по "комуналці" можуть відібрати майно 

Львів'янину на замітку: скільки доведеться платити за "комуналку"

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах