Свіжі видатки: як зміняться у Львові квитанції за квартплату

фото з сайту bahmut.com.ua

фото з сайту bahmut.com.ua

Комуналка
01 листопада 2016 14:04

Через законодавчі зміни з початку 2017 року львів'янам до квартплати включать суму за обслуговування внутрішньобудинкових електромереж,  повідомив начальник виробничо-маркетингової служби ПАТ "Львівобленерго" Юрій Кошла.

Із початку 2017 року Львівобленерго змушене розірвати всі існуючі угоди з комунальниками на використання мереж всередині житлових будинків через законодавчі зміни, інформує varianty.lviv.ua.

Згідно з постановою Кабміну №515 ще від 2015 року, тепер плата за обслуговування внутрішньобудинкових електричних мереж повинна увійти до тарифу на квартплату.

Такі мережі всередині житлових будинків перебувають на балансі ЖЕКів, ЛКП, ОСББ, які є відповідальними за їхній стан. Станом на сьогодні витрати на обслуговування і ремонт електромереж всередині будинку входили до тарифу за спожиту електроенергію.

"Для зручності споживачів із 2011 року Львівобленерго укладало угоди з ЖЕКами та ЛКП на спільне використання внутрішньобудинкових мереж. Тобто ми компенсовували комунальним установам ті витрати, що пов’язані з внутрішньобудинковими електричними мережами", – розповів Юрій Кошла.

За його словами, по Львову із ЖЕКами було укладено 42 такі договори, в області – 60.

"Такі договори приносили користь, адже ЖЕКи мали кошти, до прикладу, на ремонт внутрішньобудинкових електромереж. А якщо ми перестанемо їм компенсовувати ці витрати, то не знаю, чи комунальники зможуть виконувати потрібні роботи із цими мережами. Але ми тут безсилі, адже Львівобленерго повинне дотримуватись чинного законодавства", – зазначив Юрій Кошла.

Відтак з початку 2017 року вже львів’яни платитимуть ЖЕКам та ОСББ за обслуговування і ремонт електромереж всередині їхніх будинків. Та чи збільшиться розмір квартплати для мешканців, наразі невідомо.

Дивись ще:

Готуй гаманець: скільки платитимуть за газ львів'яни у листопаді

У Львові підвищили квартплату

Пільги чи субсидія: що і коли вигідніше для львів'ян 

 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах