"Золотий" непотріб: львів’янам доведеться платити більше за вивіз сміття

Новина - Комуналка - "Золотий" непотріб: львів’янам доведеться платити більше за вивіз сміття

Новина - Комуналка - "Золотий" непотріб: львів’янам доведеться платити більше за вивіз сміття

Комуналка
15 грудня 2016 11:08

Львів’янам доведеться платити більше за вивіз сміття. Причинами цього є закриття Грибовицького сміттєзвалища, через що доводиться возити відходи в інші регіони країни. Тарифи зростуть також через збільшення мінімальної зарплати до 3200 грн, адже тепер робота прибиральників вартуватиме більше, пише Львівська газета.

Зараз мешканці міста платять по 12 гривень на місяць з людини, говорить депутат ЛМР Роман Іванців. Загалом львів’янам вивезення однієї тонни відходів коштує ?370. Але якщо переглянуть тарифи, включивши вартість вивезення не на Грибовичі, а на відстань 50 км, то доведеться платити на ?1,3 з людини більше. Проте наскільки точно піднімуть тариф депутат не знає:

“Сьогодні вартість вивезення сміття величезна, і місто не має на це жодного впливу, а лише змушене компенсувати її перевізникам. Потрібно мати чіткий перелік полігонів у межах області, куди вивозить сміття, і тоді витрати будуть значно менші. Якщо розподілити львівське сміття пропорційно по всіх полігонах області, то це зовсім не буде проблемою. Куди вивозити сміття, має вирішувати не перевізник, а міська рада”, – коментує ситуацію Роман Іванців.

“Наразі офіційних звернень до департаменту щодо підняття тарифу не було. Але перерахунок тарифу можливий. До нас можуть звернутися перевізники з розрахунками. Якщо все буде економічно обґрунтовано, ми розглядатимемо коригування тарифу. Наразі йдеться про складову мінімальної зарплати”, – каже директор департаменту ЖКГ міськради Сергій Бабак.

Дивись ще: 

Поламали лавки та вирвали смітники: у Львові знищили скейт-парк

Скандальний заклад "Перша львівська хвойдарня" виявився фейком

В яку ціну свято: скільки коштуватимуть ялинки у Львові

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах