Без паніки: у Львові поки що світла не вимикатимуть

фото з сайту Voce Alem

фото з сайту Voce Alem

Комуналка
16 лютого 2017 17:44

16 лютого до ПАТ "Львівобленерго" не надходило інформації про введення "віялових" чи аварійних відключень на Львівщин, повідомив сьогодні під час брифінгу головний диспетчер – начальник центральної диспетчерської служби ПАТ "Львівобленерго" Олег Халавка, інформує прес-служба "Львівобленерго".

"Наразі ми не маємо жодної офіційної інформації і не застосовуємо будь-яких графіків аварійних вимкнень або погодинних вимкнень. Ці графіки розроблені, затверджені і готові до застосування. Але окремого розпорядження від НЕК "Укренерго", що їх потрібно готувати до роботи, ми не маємо", — розповів Олег Халавка.

Як пояснюють фахівці, надзвичайна ситуація в енергетиці не означає, що одразу ж автоматично будуть вимкнення електроенергії. Надзвичайні заходи спрямовані насамперед для збільшення обсягів виробництва електроенергії, оптимізації роботи електоростанцій тощо.

Якщо ж вимкнень уникнути не вдасться, ПАТ "Львівобленерго" повідомлятиме про них через засоби масової інформації та веб-сайт компанії.

"Графіки аварійних вимкнень застосовується у випадку аварійної ситуації. Вони можуть бути введені в дію за командою диспетчера НЕК "Укренерго" і мають бути виконані за 15 хвилин. Точного часу, на скільки вони будуть застосовані, немає. Також є ще графіки погодинних вимкнень. Про їх введення нас мають повідомити за три доби, а ми, в свою чергу, за добу повідомимо мешканців через засоби масової інформації і наш офіційний сайт", — розповів Олег Халавка.

Нагадаємо, що через брак вугілля на теплових станціях в Об’єднаній енергетичній системі України виник дефіцит електричної потужності в години максимального навантаження.

Тож енергетики звертаються до мешканців міста Львова та області з проханням не вмикати без потреби потужні побутові електроприлади вранці з 8 до 10 год. та  ввечері з 20 до 22 год. (години найбільшого споживання електричної енергії).

Нагадаємо, Кабінет Міністрів ввів надзвичайний стан в енергетиці. 

Дивись ще:

Новація: львів'яни платитимуть за газ відповідно до його калорійності

Не дай себе ошукати: у Львові шахраї збирають гроші за комуналку

Вже в усіх: в львівських трамваях і тролейбусах запровадили безготівковий розрахунок

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах