На 400 гривень дешевше: змінюється методика розрахунку тарифів за тепло

Новина - Комуналка - На 400 гривень дешевше: змінюється методика розрахунку тарифів за тепло

Новина - Комуналка - На 400 гривень дешевше: змінюється методика розрахунку тарифів за тепло

Комуналка
20 квiтня 2017 13:18

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомила, що нова методика розрахунку тарифів допоможе знизити платіжки на тепло. 

"Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, проведено розрахунки тарифів на теплову енергію для першої групи ліцензіатів, які можуть бути схвалені для одержання пропозицій зацікавлених сторін з урахуванням: нової методології визначення та розрахунку тарифів на послуги розподілу природного газу; нового рівня мінімальної заробітної плати, передбаченого законом України "Про Державний бюджет України на 2017 рік". Середнє зменшення тарифу по зазначених ліцензіатах становитиме близько 60 грн за 1 Гкал, або понад 5% від чинного на сьогодні тарифу на теплову енергію", - йдеться у повідомленні комісії.

Як розрахували в НКРЕКП, для родини, яка проживає в однокімнатній квартирі, платіжки зменшаться майже на 300 грн; для родини, що мешкає в двокімнатній квартирі, — понад 400 грн.

В НКРЕКП уточнили, що розрахунки для першої групи були виконані за 11 підприємствами, що здійснюють ліцензовану діяльність у різних регіонах України з обсягом корисного відпуску майже 40% від загального обсягу корисного відпуску ліцензіатів Нацкомісії.

Джерело: Укрінформ

Дивись ще: 

Коли саме: у Стрийському парку знову запрацює фонтан

Запрошують до обговорення: у Львові хочуть збудувати новий квартал

Львів'янину на замітку: стало відомо, коли облаштують кінцеву зупинку трамвая на Сихові

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах