Взяли старт: як у Львові сортують сміття

фото з сайту Варіанти

фото з сайту Варіанти

Комуналка
11 липня 2017 17:10

11 липня, у Львові стартувала система сортування сміття. Відходи, які можна переробити, збиратимуть окремо і віддаватимуть на переробку і повторне використання. Для цього у на сміттєвих контейнерах будуть розміщені відповідні наліпки з маркуванням, повідомляє "Вголос".

Відтепер сортування передбачатиме 4 категорії: органічні відходи, змішані відходи, пластик, скло. Наліпки від сьогоднішнього дня почали клеїти на майданчиках Сихівського та Шевченківського районів, згодом клеїтимуть у всіх інших. Також запроваджено систему сортування, яка буде в зовнішніх інституціях: лікарнях, бібліотеках, ЦНАП-ах. В цій системі запропоновано три фракції: пластик, папір, скло.

Як зазначає Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку, станом на сьогодні новим ознакуванням охоплені контейнерні баки близько у 20-ти майданчиках.

Щодо долі сміття після сортування в баках, директор департаменту з питань поводження з відходами Львівської міськради Іван Рудницький розповів: "В першу чергу, перевізник буде брати сміття з контейнера, де написано "органіка", тобто там, де найбільш чути відходи, та відвозити на полігон; той, що позначений "пластик", раз на тиждень машина спецкомунтрансу буде об’їжджати всі майданчики та відвозити пластик на вулицю Пластову, де знаходиться підприємство "Євротек", яке буде його переробляти. Тобто з часом до кожного контейнера буде їхати своя машина. Більше того, ми думаємо, що органіку почнемо переробляти на підприємствах Водоканалу, на очисних спорудах".

Спочатку маркуватися будуть майданчики, які є чистими, без накопичень сміття. Також спеціально виготовлені плакати розвішають у під’їздах, з їхньому допомгою мешканці будинків зможуть ознайомитися з тим, що таке органіка та змішані відходи, й як правильно сортувати сміття. Більше того, невеличкі брошури з такою ж інформацією поширюватимуть у кожну квартиру.

Взяли старт: як у Львові сортують сміття фотоДивись ще:

Вперше: в Італійському дворику покажуть виставу "Ромео і Джульєтта" 

Паспортний бум, кілометрові черги, ажіотаж: як пройшов перший місяць безвізу 

Що сталося: у двох львівських парках проведуть дезинфекцію 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах