Зігрій себе сам: як львів'янам регулювати подачу опалення у будинок

Новина - Комуналка - Зігрій себе сам: як львів'янам регулювати подачу опалення у будинок

Новина - Комуналка - Зігрій себе сам: як львів'янам регулювати подачу опалення у будинок

Комуналка
22 листопада 2017 14:24
Автор: Тетяна Захарчук

Львівські тепловики нагадали львів’янам про те, що останні можуть самостійно регулювати подачу тепла в будинок незалежно від теплопостачальної організації. Про це повідопили VG Львів у ЛМКП "Львівтеплоенерго".

Підприємство нагадує, що здійснює централізоване регулювання відпуску тепла споживачам з джерел теплопостачання відповідно до температурного графіка роботи тепломережі, враховуючи температуру повітря на вулиці. Коли ж температура суттєво піднімається - об’єкти теплопостачання працюють в економному режимі, або ж подача тепла в будинки взагалі призупиняється.

"Однак, мешканці самі можуть регулювати подачу тепла в будинок не залежно від теплопостачальної організації", - наголосили у "Львівтеплоенерго".

За словами голів районних адміністрацій Львова, в більшості будинків таке регулювання здійснює закріплена за цим особа. Однак частина мешканців, через відсутність комунікації між сусідами, може не знати про таку ініціативу і розцінювати відсутність тепла в будинку, як неподання його теплопостачальною організацією.

Як наголошують тепловики, якщо на дворі спостерігається підвищення температури зовнішнього повітря, мешканці можуть регулювати подачу теплової енергії безпосередньо в будинках, однак, робити це потрібно технічно правильно.

А саме:

при підвищенні температури зовнішнього повітря вище +60С - +80С – повністю перекривається подача теплоносія на будинок (перекривається тепловий лічильник або запірно-регулююча арматура на подаючому трубопроводі вузла управління системою центрального опалення будинку);

при зниженні температури зовнішнього повітря вище +60С - +80С подача теплоносія відновлюється.

"Таке місцеве регулювання споживання теплової енергії повинна виконувати відповідальна особа призначена мешканцями будинку. Найкраще, коли така особа живе в даному будинку", - наголосили у "Львівтеплоенерго".

Регулювання подачі теплоносія мешканцями будинку дає їм можливість не залежати від регулювання подачі тепла теплопостачальною організацією та економити кошти.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Заміна паливу: на Львівщині побудують ще дві електростанції

Львів'янину на замітку: як отримувачам субсидії одержати гроші за економію енергії

Нові цифри: з 1 березня львів'яни будуть більше платити за електроенергію

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах