Отримай відповідь: навіщо в рахунках за газ з'явився "рекомендований платіж"

Новина - Комуналка - Отримай відповідь: навіщо в рахунках за газ з'явився "рекомендований платіж"

Новина - Комуналка - Отримай відповідь: навіщо в рахунках за газ з'явився "рекомендований платіж"

Комуналка
04 сiчня 2018 10:52

Нову графу у рахунку за газ – "рекомендований платіж"  ввело у листопаді газопостачальне приємство ТОВ "Львівгаз збут" завчасно, аби убезпечити споживачів від стягнення пені. Про це VG Львів повідомила прес-служба Львівської  облдержадміністрації. 

Як пояснили у "Львівгаз збут", відповідно до прийнятого Верховною Радою у листопаді Закону України "Про житлово-комунальніпослуги", при найменшому порушенні термінів платежу за комунальні послуги та газ, може бути нарахована пеня, а відсотки будуть нараховувати за кожен день несплати. Нарахування пені відбуватиметься від 1 січня 2019 року.

"Цей платіж не є обов’язковим до сплати, а саме рекомендований, тож кожен споживач сам визначає: чи сплачувати всю суму, чи лише обов’язковий платіж за вже спожиті кубометри газу. На рекомендований платіж пеня не нараховуватиметься, навпаки, він запроваджений для того, аби споживач, сплативши наперед, мав змогу застрахуватися від боргу, а отже, і від пені", - йдеться у повідомленні. 

Його розраховує програма для кожного домогосподарства, враховуючи середньомісячне споживання і коефіцієнт відповідного місяця, встановлений для кожної групи споживання (вона залежить від того,  які газові прилади встановлені та використовуються, а її номер можна знайти у нижньому лівому кутку платіжки).


Як розраховується рекомендований платіж


При розрахунку рекомендованого платежу по кожному споживачу враховують вартість прогнозного споживання газу в наступному місяці. Прогнозне споживання газу розраховують виходячи із середньорічного об’єму споживання, яке множиться на місячну частку (відсоток), встановлену в додатку №1 до Кодексу ГРМ для кожної групи споживання. Що стосується групи споживання, то вона визначається, виходячи з того,  які газові прилади встановлені та використовуються.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Не переплати: "Львівгаз" пояснив великі суми за газ у квитанціях львів'ян

Буде газ: на Львівщині відкрили нове родовище

Щось нове: ПАТ "Львівгаз" ввів послугу "Зворотній дзвінок"

Новини України та світу 4 січня

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах