Як оплатити комуналку онлайн: 4 простих способи

Онлайн оплата комуналки у Львові. Фото: pexels.com

Онлайн оплата комуналки у Львові. Фото: pexels.com

Комуналка
28 травня 2020 14:19

Сплатити комунальні послуги львів’яни можуть онлайн. Завдяки інтернету тепер не потрібно стояти в чергах, тиснутися в маршрутках та навіть виходити з дому. У Львові працює декілька методів, які спрощують процес оплати комуналки.

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.

VG Львів з'ясував, як заплатити за послуги онлайн і які інструменти для цього доступні львів’янам.


ІнфоЛьвів

Оплатити комунальні послуги львів’яни можуть на ІнфоЛьвів.

Оплатити комунальні послуги львів’яни можуть на ІнфоЛьвів.

Оплатити комунальні послуги без комісії львів’яни можуть при наявності банківської карти на сайті easypay.ua. Для оплати послуг, які надаються ЛКП Львова , ЛМКП "Львівводоканал", "ЛьвівТеплоенерго", "Залізничнетеплоенерго", та "ЛьвівГаз" — потрібно натиснути на "Комунальні платежі (Львів). Далі потрібно ввести особовий рахунок. Він знаходиться в квитанції на оплату комунальних послуг і в кожної організації він інший, але при цьому залишається незмінним в межах однієї організації. Натискаємо "Продовжити". Перед нами вікно з інформацією про послуги та суми, які ми повинні оплатити. Інформація розбита умовно на чотири колонки:

  • Послуга, яку оплачуєте — якщо Ви не бажаєте оплачувати певну послугу або у Вас недостатньо для цього коштів  — зніміть галочку перед такою послугою, натиснувши кнопкою мишки на квадрат, розташований перед назвою послуги.
  • Борг — це заборгованість без поточного нарахування (Наприклад, Ви хочете оплатити послуги за жовтень 2018 рік  — то в полі Борг зазначена сума боргу, яка склалася на 01.10.2018 рік без врахування нарахувань за липень. У випадку своєчасної щомісячної оплати послуг в повному обсязі  — ця сума буде рівна нулю).
  • Нараховано — нарахована сума за  поточний місяць.
  • До оплати — сума, яку Ви бажаєте оплатити. Тут можна зазначити довільну суму. Роздільним знаком між гривнями і копійками повинна бути крапка. ( Якщо Ви бажаєте оплатити всю заборгованість перед обслуговуючою організацією — то сума платежу повинна бути рівна сумі Боргу та Нараховано).

Натискаємо "Продовжити" і заповнюємо дані Вашої банківської карти та натискаємо "Сплатити". Після отримання повідомлення на екрані про успішно проведену транзакцію -  роздрукуйте собі квитанцію про сплату.


EasyPay

Оплатити комунальні послуги у Львові можна за допомогою EasyPay.

Оплатити комунальні послуги у Львові можна за допомогою EasyPay.

Електронний сервіс EasyPay дозволяє розрахуватися за електроенергію, не відходячи від гаджета. Навіть якщо користувач знаходиться за межами Львівської області, система без проблем перерахує гроші за адресою реєстрації. Жодної комісії – сплачується тільки рахунок.

Увійти в Особистий кабінет. Далі обрати: "Комунальні платежі", "Львів", "Львівобленерго". Ввести код з квитанції (не плутати з номером особового рахунку). Якщо на екрані з'явилося повідомлення "Абонент не знайдений", очевидно, при введенні коду було скоєно помилку. Уважно перевірте дані й натисніть "Продовжити".

EasyPay ідентифікує ПІБ і адресу абонента. Сума поточної заборгованості визначається підприємством, але користувач може заплатити більше – наприклад, з урахуванням боргу за попередній період:

Обрати спосіб розрахунку:

- електронний гаманець;
- банківська карта (Visa, MasterCard, ПРОСТІР).

Замовити поштову доставку чека (за бажанням):

Щоб отримати чек по інтернету, натисни кнопку "Сплатити". EasyPay складе квитанцію, яку можна відправити в друк або зберегти в електронному вигляді. Цей документ підтверджує факт оплати та дозволяє звернутися до комунальної службу, якщо гроші будуть помилково перераховані на чужий особовий рахунок.


Приват24

Чимало львів’ян платять за комуналку за допомогою Приват24.

Чимало львів’ян платять за комуналку за допомогою Приват24.

Для оплати комунальних послуг за допомогою "Приватбанку" слід у меню "Усі послуги" вибрати "Комуналка", потім клікнути "Оплата заборгованості". Якщо комунальні послуги через "Приват24" оплачуються вперше, то доведеться створити шаблони. Надалі для проведення операції досить вибрати потрібний шаблон, ввести період оплати та суму.

Інший спосіб, у меню "Усі послуги" вибрати "Платежі" та заповнити реквізити, а саме: одержувач, номер рахунку одержувача, МФО та ЄДРПОУ. Ці дані є у квитанціях. Якщо комунальна служба має власний рахунок у "Приватбанку", то достатньо у відповідному полі поставити "прапорець" і не заповнювати поля МФО та ЄДРПОУ. Далі необхідно ввести призначення платежу, суму оплати і вибрати, із якої картки буде переведено кошти. Оплата комунальних послуг через "Приват24" у такий спосіб зручна лише за наявності квитанцій комунальних служб із чинними платіжними реквізитами.


Portmone


На Portmone достатньо обрати місто і в каталозі послуг натиснути

На Portmone достатньо обрати місто і в каталозі послуг натиснути "оплата комунальних послуг".

Сайт пропонує зберегти шаблони миттєвих платежів, здійснення транзакцій за допомогою технології Masterpass та збереження електронних квитанцій. Щоб розрахуватись за комуналку, оберіть місто, у каталозі послуг натисніть "оплата комунальних послуг". Щоб здійснити оплату, потрібно ввести номер особового рахунку та параметри своєї платіжної картки.

Нагадаємо, «Львівводоканал» запустив свій мобільний додаток.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах