Відкривай гаманець: у Львові хочуть підвищити тариф на доставку газу у 2,5 раза

Відкривай гаманець: у Львові хочуть підвищити тариф на доставку газу у 2,5 раза. Фото: biz.today.ua

Відкривай гаманець: у Львові хочуть підвищити тариф на доставку газу у 2,5 раза. Фото: biz.today.ua

Комуналка
26 жовтня 2021 09:17

Львівський оператор газорозподільних мереж АТ «Львівгаз» планує підвищити вартість доставки газу для споживачів у 2022 році у майже 2,5 раза. Вартість доставки газу може зрости з 1,68 грн/м куб. до 4,18 грн/м куб. Пропонований тариф ще має затвердити Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Читайте всі новини Львова

Як вказано у пояснювальній записці до проекту рішення, у 2022 році «Львівгаз» пропонує підвищити тариф на доставку газу для споживачів із 1,68 грн/м3 до 4,18 грн/м3 (без ПДВ, що становить 20% від базового тарифу) за місяць.

Хто винен: у Львові масово відключають будинки від газу

У компанії пояснюють, що нинішній тариф є економічно не обґрунтованим, а підвищення дозволить збільшити зарплату для працівників «Львівгазу», модернізувати більше застарілих газових мереж, компенсувати збільшення обсягів витрат на розподіл газу через інфляцію та збитки компанії через те, що у попередні роки тариф був економічно не обґрунтований. Також у новому тарифі мають передбачити кошти на встановлення нових індивідуальних лічильників газу або ремонт старих.

Зазначимо, вартість доставки газу розраховують індивідуально для кожного абонента. Вона залежить від спожитого обсягу газу за минулий рік. Формула щомісячного платежу – річний обсяг споживання за минулий газовий рік, поділений на 12 та помножений на вартість доставки газу з ПДВ.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах