Опалювальний сезон у Львові 2022-2023: як зимуватимемо, якщо не буде світла або газу

Опалювальний сезон у Львові 2022-2023: як зимуватимемо, якщо не буде світла або газу.

Опалювальний сезон у Львові 2022-2023: як зимуватимемо, якщо не буде світла або газу. Фото: Freepik

Комуналка
22 вересня 2022 16:29

Львів готується до опалювального сезону в умовах війни. Під час ІХ Всеукраїнського форуму місцевого самоврядування заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк розповіла про те, що нині турбує багатьох львів'ян: яким він буде за умови відсутності електроенергії, або гау.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Ірини Маруняк, у місті є три сценарії опалювального сезону під час війни. 

Сценарій перший: є і газ, і електроенергія

Станом на сьогодні, 22 вересня, ТЕЦ, мережі й будинки у Львові готові. Опалювальний сезон розпочнеться і триватиме без проблем.

Сценарій другий: немає електроенергії

Якщо не буде електроенергії, а значить не буде газу, необхідно, щоб були пункти обігріву, а вони, за словами Маруняк, у Львові є.

"Маємо 14 шкіл з пічним опаленням. Також є адмінбудівлі, де є котельні, які можна упродовж двох днів переобладнати з газу на опалення дровами. Крім того, спортивні зали у школах можна використовувати як пункти обігріву. Є також буржуйки - металеві печі, які станом на сьогодні виготовляють наші комунальні підприємства. У випадку відсутності газу чи електроенергії їх можна буде використовувати в укриттях. Місто провело багато нарад з ОСББ, мешканцями, щоб вони купували металеві печі і встановлювати в укриття. Зараз важливо, щоб закупити і встановити, бо ми маємо час підготуватися до таких неординарних ситуацій", – розповіла Ірина Маруняк.

Сценарій другий: немає газу

Аби підготуватися до цього сценарію, за словами заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, необхідно в будинках подивитися мережі, бо коли їх будують, то мають певне навантаження. І коли не буде газу, а люди почнуть користуватися електроприладами – буде перевантаження.

"Важливо, щоб внутрішньобудинкові мережі працювали якісно, тому зараз їх треба обстежити. Щитові також мають бути у якісному стані, особливо автомати, які можуть виключити електроенергію, коли є перевантаження будинку", – наголосила посадовиця.

Додамо, що голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький заявив, що Львівщина готує резерви. За його словами, у резерві є близько 35 котлів, які можна буде використовувати в разі ударів чи у надзвичайних ситуаціях.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах