Є відповідь: чому світяться вивіски, реклама і стовпи на вулиці, а ми сидимо без світла

Є відповідь: чому світяться вивіски, реклама і стовпи на вулиці, а ми сидимо без світла.

Є відповідь: чому світяться вивіски, реклама і стовпи на вулиці, а ми сидимо без світла. Фото ілюстративне: artprom.com.ua

Комуналка
29 листопада 2022 18:34

Начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький відповів на запитання, яке нині так турбує багатьох: чому світяться вивіски, реклама і стовпи на вулиці, а ми сидимо без світла.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Включати чи виключати рекламу, вивіски та інші декорації, які в межах робочого часу підсвітлюють об‘єкти, які є у приватній власності, вирішують власники цих об‘єктів. Тут ми можемо розраховувати лише на совість власників. Але також треба розуміти, що окремі будинки «світяться», бо використовують альтернативні джерела енергії (генератори, акумулятори та інше), і їх не завжди виставляють перед магазинами чи ресторанами, щоб ми могли з впевненістю сказати, хто від чого живиться", - розповів Максим Козицький. 

Від 21 жовтня на Львівщині діє заборона на використання усіх видів зовнішнього освітлення на час комендантської години, окрім освітлення вулично-дорожньої мережі та об’єктів критичної інфраструктури. Також діє заборона на освітлення зовнішньої реклами, розміщеної на фасадах будинків та споруд, спеціальних конструкцій – після завершення робочого часу суб’єктів господарювання, незалежно від організаційно-правової форми.

"Ця заборона діє для усіх. Якщо маєте інформацію про порушників, потрібно зателефонувати у поліцію", - сказав начальник Львівської обласної військової адміністрації.

Також він закликав мешканців підтримати енергетиків та енергосистему і економити світло. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах