Опалювальний сезон 2023: коли розпочнеться у Львові і чи готове місто

Опалювальний сезон 2023: коли розпочнеться у Львові і чи готове місто.

Опалювальний сезон 2023: коли розпочнеться у Львові і чи готове місто. Фото: city-adm.lviv.ua/Роман Балук

Комуналка
09 жовтня 2023 09:18

Львів готовий до нового опалювального сезону. Як наголошують тепловики, усі котельні і ЦТП до роботи в зимовий період готові, і на завершальній стадії останні роботи на теплових мережах. Паралельно житлові будинки підписують акти готовності і проводиться заповнення їхніх систем теплоносієм. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Місто фактично готове до початку опалювального сезону і до різних сценаріїв його перебігу. Ми випробували усі теплові мережі, а це більше 500 км, проведено підготовку усіх джерел, що генерують тепло – котельні, ЦТП, підписано 92% акти готовності будинків до зими. Маємо 100% готовність по будинках, які належать управляючим компаніям і трохи менше по ОСББ і ЖБК. Тому просимо їх пришвидшитись і забезпечити готовність, щоб тепловики мали змогу заповнити системи будинків теплоносієм. Резервними джерелами живлення – генераторами, у нас забезпечено 126 об’єктів – це великі котельні, ЦТП. Запас палива для цих генераторів підготовлено», – розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Орест Тимчишин.

За його словами, усі заклади охорони здоров’я забезпечені твердопаливними котлами. За цей сезон Львів 24 твердопаливних котли і завершує виготовлення ще 6 модульних котелень, які можна буде переміщувати в залежності від потреби. Тобто таку модульну котельню можна перевести до школи, чи лікарні, чи іншого закладу, який може бути пунктом обігріву.

Відтак, за відповідної температури зовнішнього повітря – нижче 8 градусів протягом трьох діб, тепловики готові подавати опалення до помешкань львів’ян. Щодо бюджетних установ – школи, садочки, лікарні, поліклініки, то їм подачу опалення можуть відновити вже від сьогодні, якщо буде звернення від керівництва закладу. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах