Житловий комплекс у Винниках відключили від електрики через борги

Житловий комплекс у Винниках відключили від електрики через борги.

Житловий комплекс у Винниках відключили від електрики через борги. Фото: Constantinis, gettyimages.com

Комуналка
18 сiчня 10:14

Житловий комплекс Rubicon City у Винниках відімкнули від електрики через борги забудовника перед «Львівобленерго». За словами мешканців ЖК, лише станом на кінець грудня 2023 року цей борг становив півтора мільйона гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ідеться про житловий комплекс Rubicon City будівельної компанії «Рубікон Груп», що розташований у Винниках на вулиці Кільцевій, 17. Він складається із чотирьох будинків, у перший із яких давно заселений, ще два перебувають на етапі будівництва. Загалом у трьох збудованих будинках заселено 185 помешкань. При цьому, навіть перший будинок забудовник повноцінно не приєднав до загальної мережі комунікацій, тому, наприклад, електрику мешканці ЖК отримували від підстанції, що живить будівельний майданчик.

Як розповів Zaxid.net один із власників квартири в ЖК Rubicon City Дмитро Мірошниченко, мешканці вже зібрали близько 2 мільйона гривень на саму підстанцію, яка б мала окремо живити помешкання. Втім через борги за саму електроенергію забудовник не може ввести збудовану підстанцію в експлуатацію. 

У серпні 2023 року, через борги та перенапругу, «Львівобленерго» майже на добу знеструмив комплекс. Тоді мешканці зібрали частину грошей, після чого електропостачання відновили. Колишній директор фірми-забудовника Тарас Іваньо тоді запевнив, що сплатив борг, натомість нова дирекція «Рубікон Груп» стверджує, що борг непогашений, а грошей для сплатити попередня дирекція не передала. 

У понеділок, 15 січня, «Львівобленерго» знову знеструмило житловий комплекс за борги, при тому, що система теплопостачання в квартирах повноцінно працює лише завдяки електроенергії.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах