Перше попередження: УГКЦ може покарати священника зі Стебника за участь у виборах

Перше попередження: УГКЦ може покарати священника зі Стебника за участь у виборах.

Перше попередження: УГКЦ може покарати священника зі Стебника за участь у виборах.

Люди міста
09 жовтня 2020 13:40

Української Греко-Католицької церкви винесла попередження священнику зі Стебника на Львівщині за участь у виборах. УГКЦ забороняє отцям брати участь у політичних процесах. Священник повинен зняти свою кандидатуру. Читайте всі новини Львівської області

Самбірсько-Дрогобицька єпархія УГКЦ винесла попередження 57-річному священнику стебницького храму Успіння Пресвятої Богородиці Володимиру Лужецькому, який балотується на цьогорічних місцевих виборах до Львівської облради від партії «Сила і честь» попри заборону церкви. В єпархії заявили, що благословення священник на це не отримував і має зняти свою кандидатуру з виборів, інакше на нього чекатиме покарання. Яке саме - не уточнили.

 Священник храму Успіння Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької церкви Володимир Лужецький, що у Стебнику, четвертий у списку партії "Сила і честь" (округ №1)Фото: lifeinfo. Священник храму Успіння Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької церкви Володимир Лужецький, що у Стебнику, четвертий у списку партії "Сила і честь" (округ №1)Фото: lifeinfo.

«Тому о. Володимира було викликано до Управління Самбірсько-Дрогобицької єпархії та пригадано зміст «Інструкції про поведінку священнослужителів УГКЦ під час політичних виборчих кампаній», згідно з якою священики УГКЦ не можуть брати участі у жодного роду політичній діяльності, до якої також зараховується участь у виборах. Священику повідомлено, що він повинен зняти свою кандидатуру, інакше його чекатиме покарання», — повідомили РІСУ у прес-секретаріаті єпархії.

Зазначимо, УГКЦ забороняє священикам брати пряму участь у політичних процесах – балотуватися на виборах, здійснювати агітацію за кандидатів тощо. 

Раніше VG Львів писав про те, що у Львівській області троє священників вирішили стати депутатами. Наводити лад не лише у душах своїх парафіян, але й на Львівщині хочуть два православні та один греко-католицький отці. Вони є у списках трьох політичних партій, як кандидати до Львівської обласної ради.  

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах