Війна забрала батьків: у Львові шукають людей, готових прийняти дітей

Війна забрала батьків: у Львові шукають людей, готових прийняти дітей.

Війна забрала батьків: у Львові шукають людей, готових прийняти дітей. Фото: UPPA

Люди міста
12 липня 2022 17:42

У Львові шукають людей, які готові прийняти дітей, що залишилися без батьківського піклування внаслідок війни. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації 

Управління «Служба у справах дітей» Львівської міської ради запрошує до співпраці.

«Багато сімей зараз розділені сотнями кілометрів, адже не всі батьки мали змогу евакуюватись із небезпечних місць разом зі своїми дітьми. Деякі під обстрілами садили дітей у машини до сусідів чи незнайомців з вірою, що дитина опиниться у безпеці. Такі діти є і у Львові. Тому важливо, щоб вони були у сімейному оточенні до того часу, коли зможуть возз’єднатися зі своєю родиною», - розповіли у міському управлінні «Служба у справах дітей».

Від початку повномасштабної війни, управління «Служба у справах дітей» отримало повідомлення про 158 дітей, які залишилися без батьківського піклування. Зараз таким дітям потрібно значно більше уваги й підтримки, ніж зазвичай, адже вони можуть бути налякані, стривожені, можуть не розуміти, що відбувається навколо та що буде далі, горювати за сім’єю та рідним домом. І допоможе їм лише велика щира любов, готовність вислухати та розділити хвилювання, теплі слова підтримки.

Якщо ви відчуваєте готовність прийняти у свою сім’ю дитину, яка внаслідок воєнних дій залишилась без батьківського піклування, слід заповнити форму.

За додатковою консультацією звертайтесь за адресою: Львів, площа Ринок, 1, управління «Служба у справах дітей» департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, кабінети 519 і 523. Контактні телефони: (032) 235-40-40, 297-58-83.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах