Як у Львові пройшов перший день мобілізації [ФОТО]

Фото: vgolos.com.ua

Фото: vgolos.com.ua

Суспільство
21 сiчня 2015 11:03

Вчора, 20 січня, вже від 8 ранку у Львові біля чергового райвійськкомату утворилася черга з двох десятків військовозобов’язаних, повідомляє Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України. На своїх робочих місцях вже перебували офіцери та працівники військового комісаріату. Перший день виявився надзвичайно напруженим і гарячим, пише Вголос.

Кого призиватимуть у першу чергу

Як повідомив т.в.о. військового комісара Личаківсько-Шевченківсько-Залізничного ОРВК підполковник Владислав Заришняк,  усього на першу чергу четвертої хвилі мобілізації для військового комісаріату становить більше 300 чоловік. Це як офіцери запасу, так і сержанти і солдати, які мають досвід служби в армії та відповідну військову облікову спеціальність.

- Роботу по підготовці до мобілізації ми розпочали ще в грудні. А вже в січні почали виконувати заходи оповіщення населення. На цей час розіслано понад три тисячі повісток військовозобов’язаним, які перебувають на нашому військовому обліку. У тому числі вручено особисто в руки близько 50% повісток від загального бойового завдання по мобілізації. Слід зауважити, що загалом, у перший день до нас завітало більше 60 чоловік. Це значно більше, ніж у попередніх хвилях мобілізації. Що свідчить, що свідомість людей виросла і вони усвідомлюють загрозу Батьківщині у зв’язку з подіями, які на даний час розгортаються на Сході країни, - відзначив Владислав Заришняк.

Добровольці зі Сходу також йдуть до військкомату

Серед людей, що стояли у черзі до військкомату були й добровольці, які прийшли у без повістки, і не тільки зі Львова. Одним з таких був колишній мешканець Донецька Олег Т., який охоче поділився своєю історією життя  і громадянською позицією.

- Моя мати з Донецька, а батько зі Львова. Ще коли я був маленьким сім’я виїхала на Донбас. Вже більше 30 років як я жив і працював там. Мав свою справу. Фірма якраз знаходилась біля Донецького аеропорту. Коли почались бойові дії я вирішив покинуту свою малу батьківщину і стати вимушеним переселенцем. Я не підтримую ідеологію так званих ополченців і виступаю за єдину Україну та Донбас у її складі. Саме тому я тут", – розповів Олег.

Скільки людей мобілізують у Львівській області

Нагадаємо, що чергова хвиля мобілізації в Україні стартувала вчора, 20 січня. Заступник начальника Львівського обласного військового комісаріату Любомир Хардель повідомив, що на Львівщині під час першого етапу мобілізації буде призвано до війська 3000 осіб.

Як у Львові пройшов перший день мобілізації [ФОТО] фото

Як у Львові пройшов перший день мобілізації [ФОТО] фото 1

Як у Львові пройшов перший день мобілізації [ФОТО] фото 2

Фото: vgolos.com.ua

Фото: vgolos.com.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Мобілізація: що треба знати про повістки

Кримінальний вечір: у Львові застрелили та викинули з автомобіля людину

У Львові запрацював ще один підрозділ, де можна оформити біометричний паспорт

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах