Діти молодших класів харчуються у Львові безплатно

Фото:report.if.ua

Фото:report.if.ua

Суспільство
27 сiчня 2015 10:31

Діти молодших класів харчуються у Львові безплатно. Це право виборола для них батьківська громада Львівщини, завдяки зусиллям громадських організацій "Пліч-о-пліч заради майбутнього", "Громадської варти", Батьківської ради Львівщини і усіх небайдужих галичан.  В крайньому разі,  саме так  стверджують у своєму повідомленні, розміщеному в соцмережі Facebook громадські активісти: 

"Право молодших школярів на безкоштовне харчування відстояли. Як повідомило міське управління освіти, з початку лютого бюджетні видатки на харчування однієї дитини в школі становитимуть 9 гривень 40 копійок. Це вдвічі більше, ніж у попередньому фінансовому році. Нагадаємо, що представники громадських організацій розпочали боротьбу за підвищення видатків на шкільні сніданки 25 вересня 2014 року акцією на площі Просвіти "У тарілці школяра – замість їжі лиш діра".

Після першої ж акції місцева влада робила все навпаки, намагаючись взагалі скасувати бюджетне фінансування . Дійшло до того, що керівництво освіти організувало "добровільні" відмови батьків від безкоштовних шкільних сніданків. Протягом усього цього періоду громадські активісти проводили активну роботу за збереження бюджетного фінансування і його збільшення".

З цього приводу Vgorode взяв коментар у директора департаменту гуманітарної політики  ЛМР  Галини Слічної.

- Ніхто нічого не виборював.  Львівські діти 1-4-х класів, а також з соціально незахищених верств населення, діти-сироти, діти, що не мають батьківської опіки,  навчаються  в інклюзивних і спеціальних класах  -  харчуються безплатно і кошти на їх харчування виділяє міський бюджет. Така норма прописана державою і ніхто не має права її порушувати.

В Законі про середню освіту і організацію дитячого харчування  сказано, що органи місцевого самоврядування самі визначають вартість харчування.

На Львівщині бюджетні видатки на харчування однієї дитини  з лютого  складатимуть 9 гривень 40 копійок. Це вдвічі більше, ніж у попередньому фінансовому році. Але всі ці витрати, знову ж таки, покриваються з міського бюджету.

Тому боротися за те, що і так передбачено буквою закону, нема ніякої потреби, - говорить Галина Миколаївна. - Купують собі сніданки  - лише діти 5 -11 класів.

Більше того, у грудні минулого року міська рада прийняла зміни до ухвали і забезпечила безкоштовним харчуванням в садочках  ще й дітей, батьки яких воюють в АТО.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Зі Львова запустять лоукост до Тель-Авіва

Правоохоронці Львівщини переведені на посилений варант служби: що це означає

Де у Львові будуть стоянки для таксі [КАРТА] 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах