Шість головних рішень, прийнятих сьогодні на сесії Львівської міськради

Фото:ua-travelling.com

Фото:ua-travelling.com

Суспільство
29 сiчня 2015 19:01

29 січня у Львові відбулось чергове засідання сесії міськради. Депутати прийняли ряд важливих рішень. Vgorode виділив найголовніші з них. 

Затвердили податок на нерухомість

Депутати внесли зміни до Положення про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Оподатковуватимуть квартири площею понад 80 кв.м та будинки – понад 160 кв.м.

В положенні сказано, що податок є місцевим і сплачується за місцем розташування об’єкта оподаткування.

Оподаткуванню підлягають приміщення житлові і не житлові. Не оподатковуватимуться приміщення, які перебувають у власності органів державної влади, будівлі дитячих будинків сімейного типу, гуртожитки, нерухомість, непридатна для проживання через аварійний стан, об’єкти нерухомості, частка яких належить дітям-сиротам, приміщення, частка в яких належить бійцям АТО, промислові будівлі, господарські ( сараї, гаражі, хліви, літні кухні тощо), гаражі наземні та підземні та криті автомобільні.

 


Пообіцяли погасити кредиторську заборгованість


Зміни до міського бюджету були внесені під час пленарного засідання сесії міськради. Через повернення казначействоми невиконаних платіжних доручень 2014 року, утворився залишок коштів міського бюджету Львова, який піде на погашення кредиторської заборгованості станом на 1.01.2015 року на суму 11,2 млн. грн.

1 млн. грн. виділять на ДЮСШ. Крім цього було запропоновано додати 40 тисяч грн. Департаменту містобудування, платіжку яких теж повернуло держказначейство. І остання зміна – 10 млн. грн. виділити на програму спорту.

 


Пообіцяли дитячим тренерам 10 мільйонів


Депутати проголосували за те, чого немає. Народні обранці вирішили виділити 10 мільйонів гривень на підтримку дитячих тренерів. З них 5 мільйонів піде на розвиток програми дитячих тренерів, а ще 5 мільйонів – на розвиток спортивних дитячих клубів. Однак програми підтримки ще немає, а звідки взяти ці кошти – депутати ще не вирішили.

У межах  програми підтримки дитячих спортивних тренерів обиратимуть 100 найкращих дитячих педагогів міста.

 


З 1 липня  у Львові відкриють госпрозрахункові відділення стоматдопомоги дорослому населенню


Депутати проголосували на сесії за ухвалу про створення госпрозрахункових відділень стоматдопомоги дорослому населенню, яка викликала ще з минулого року бурхливий спротив  львівських лікарів. За це рішення проголосувало 52 депутати.

Госпрозрахункові відділення у комунальних стоматологічних поліклініках міста планують відкрити з 1 липня 2015 року. Це робиться для того, аби поліпшити якість стоматологічної допомоги мешканцям Львова і раціонального використання бюджетних коштів. Передбачається, що 61% медичного персоналу фінансуватиметься з державного бюджету, а 39% - за кошти  госпрозрахунку.


Повернуть дітлахам садочок на вулиці Дністерській


Депутати міської ради пішли назустріч громаді і підтримали ухвалу, яка допоможе звільнити від орендаря приміщення дитячого садка на вул. Дністерській, 25.

Нагадаємо, з 2002 року ТзОВ "Доля" орендує у Львові приміщення дитсадку на вул. Дністерській, 25. У 2012 році у них закінчився договір оренди. Зважаючи, на брак місць в львівських дитсадках і рішення Міносвіти про те, що 5-річки мають бути охоплені дошкільною освітою, постійна депутатська комісія відмовила фірмі продовжити договір оренди. Але такий дозвіл підписали їм підписали в міськомиу управлінні освіти ЛМР. І  ще два роки фірма була господарем приміщень дитсадка. Схоже на те, що садочок повернуть дітям.


Ринок "Санта- Барбара" перенесуть


Під час пленарного засідання сесії ЛМР депутати вирішили надати ЛКП "Муніципальна дружина" земельну ділянку орієнтовною площею 0,5 га ( на перехресті пр. Червоної Калини – Скрипника) для перенесення ринку ТзОВ "Сихівська народна торгівля" з пр. Червоної Калини,109.

За це рішення проголосувало 49 депутатів ЛМР.  Це питання будуть погоджувати з підприємцями і дослухатись до їх думки.

Перенесення ринку необхідне через будівництво колії для сихівського трамваю. За планом, колія має проходити через територію ринку "Санта-Барбара".  

ЩЕ НОВИНИ ЛЬВОВА

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах