Без паніки: як відреагував Львів на ситуацію з курсом гривні

Фото: Е. Пилюгин

Фото: Е. Пилюгин

Суспільство
25 лютого 2015 17:29

Через незвичні для України коливання курсу гривні до долара та євро виникла неабияка паніка у населення. Про курс валют почали розповсюджуватись різні чутки, ситуація стала підґрунтям для різноманітних валютних спекуляцій.  Кореспонденти "Вістей" поцікавилися, чи є в обмінниках великих міст, у тому числі і Львова, долари і євро, наскільки активно люди здають валюту і за яким курсом торгують на чорному ринку.

Так,  виявилось, що у головному місті західної України черг немає - люди не поспішають ні здавати валюту, ні купувати. Курс покупки - 34 грн/$, продажу - 39/$. Євро у народу купують за 39 гривень, а продають за 45 грн.

– Людей небагато - сьогодні вранці було чоловік п'ять. Купували по 50, максимум по 100 доларів. Кажуть, хотіли б більше, але просто немає гривень. Гроші зараз поспішають вкласти в дорожчають продукти. Євро сьогодні не брав ніхто. Також ніхто ще не здавав валюту - чекають, що ще подорожчає, - каже касир Марія в одному з обмінників у центрі Львова.

В канторах зараз можна вільно купити валюту - в кількох пунктах нам готові були продати до 500-800 доларів або євро. На чорному ринку до обіду ціна "бакса" не сильно відрізнялася від тієї, що в обмінниках: міняйли продають долар по 38-39 грн, а купують по 35-36 грн. Купівля євро обійдеться в 49 грн, продаж - 47 грн. Після обіду на чорному ринку пішов різкий відкат: долар продавали вже по 26 грн, купували - по 24 грн. В обмінниках курс стоїть з великою різницею покупки-продажу: 25 грн і 39 грн відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

До наступних виборів: на Львівщині змінили межі виборчих дільниць

800 стовпців за 880 тисяч: на яких вулицях Львова встановлять обмежувачі автомобільного руху

Львівські активісти та заробітчани з Венеції передали віськовим реанемобіль [ВІДЕО]

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах