Кримські татари Львова у березні відкриють власний будинок молитви

Фото: qirim.kiev.ua

Фото: qirim.kiev.ua

Суспільство
26 лютого 2015 17:18

Вже у березні у Львові відкриють мусульманський будинок молитви. Про це розповів голова кримськотатарської мусульманської спільноти Львова "Їсхан" Ернест Абкелямов, пише Вголос.

Як повідомив Ернест Абкелямов, мусульмани, як й інші віруючі, відчувають потребу в молитві. Через це кримські татари, які змушені були переїхати з Криму до Львова, об’єднавшись разом знайшли можливість відкрити в місті власний релігійний центр.

– Для нас важливо не втратити ідентичність, збиратися разом, говорити кримськотатарською мовою, читати Коран і звертатися до Аллаха в молитвах. Ми також прагнемо бути відкритими для львів’ян, розповідати їм про свою культуру, традиції, бо деякі люди й досі з острахом дивляться на нас, адже не знають: хто ми і чим живемо, – пояснив Ернест Абкелямов.

Представники "Їсхан" додають, що у домі молитви одночасно зможуть звертатися до Аллаха близько 50-ти мусульман. Окрім молитви, тут проходитимуть лекції, на яких усі охочі зможуть дізнатися більше про кримських татар, їх культуру, мову і традиції.

– Дізнатися про іслам зсередини – таке завдання ми поставили перед собою. Ми хочемо розвіяти всі стереотипи про те, що мусульмани є радикалами у своїх діях та помислах. Навпаки – іслам у перекладі означає покірність, смиренність, отож ми є людьми, які шанують власну історію і хочуть миру, – підкреслив голова кримськотатарської спільноти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Про що вчора запитали Яндекс жителі Західної України

Вартість електроенергії для населення значно зросте вже з квітня

У Львові іноземці розкошують в дорогих готелях за "копійки"

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах