Кримінальний Львів: грабують на вулицях, крадуть гроші, бензин і навіть собак

фото:ukrvoice.com.ua

фото:ukrvoice.com.ua

Суспільство
03 березня 2015 16:12

 

фото:dp.vgorode.ua

 фото:dp.vgorode.ua

У Львові почастішали крадіжки особистого майна громадян. Обкрадають не лише в кафе, на вулиці, але цуплять усе, що погано лежить в квартирах, автомобілях і інших місцях.

Найбільш криміногенними районами за останні дні були Сихівський, Личаківський і Шевченківський райони Львова, повідомляє прес-служба управління міліції м. Львова.


З автівок зливають бензин


фото:ukrvoice.com.ua

фото:ukrvoice.com.ua

Під ударом - переважно радянські автівки. Оскільки в іномарках бензин шлангом так просто не викачаєш. Пальне сьгодні в ціні, тому попит на "безплатне" -  просто зашкалює.

Втім, якщо не вдається відкачати пального в іномарках, з них знімають колеса, крадуть, розбивши скло, з салону електроніку.  

Активісти, що охороняють правопорядок в місті, визнають, що невтішна тенденція поповзла вгору у Львові ще від початку року. Тільки за минулий тиждень вони зафіксували до 10 випадків крадіжок з авто - коли розбивали шибки.

 З 4-х машин  знімали колеса і ставили на цеглу.


Повертаються  90-ті 


"90-ті реально повертаються. Бо повертаються всі ті шахрайські дії, які були  вже забуті",  - говорить громадський активіст Ігор Зінкевич.

В міліції кажуть, що автошахраїв їм допомагають відловлювати громадські активісти, які патрулюють місто. Цими вихідними  затримали саме таких ділків.

Втім, такий злочин не передбачає навіть затримання. Тож і правоохоронці, фактично, заручники ситуації.

"Затримали зловмисників на гарячому: зливали бензин, крали колеса, маємо на 60 тис. грн завданих збитків. Але крадіїв відпустили  додому. Треба ставити питання зміни покарання", - повідомив начальник міліції Львова Павло Гарасим.


Як вберегти авто від крадіїів


"Як вберегти авто: на авторинку продавці радять купувати недорогі і дієві запобіжники. Спеціальні болти із "секретками" та сигналізацію на бензобак. Все це може вберегти від злодіїв, які,  зазвичай, з цим  не бавляться, бо треба більше часу. Щоб не злили бензин, на лючок бензобаку найкраще поставити кнопку і підключати її до сигналізації, так як сигналізацію до дверей", - радять продавці.

А люди, навчені гірким досвідом застерігають: не залишати у салоні авто речі, які можуть привернути увагу злодіїв.  

 


Львів’янку пограбували на 8 тисяч гривень


Пограбування сталося 2 березня на вулиці Тершаківців у Львові. З приватного автомобіля зловмисники поцупили жіночу сумку, в якій було два мобільних телефони, гаманець з грішми (180 доларів США), 600 гривень, посвідчення, документи та платіжні картки.

Сума збитків складає – 8000 гривень.

Злодії відкрили автомобіль і забрали все, що було в ньому найбільш цінного.

Заява від потерпілої до Сихівського районного відділення ЛМУ ГУМВСУ надійшла 2 березня 2015 року.

Зараз правоохоронці встановлюють особу грабіжника. Ці відомості внесено до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого статтею 186 ККУ.


У власниці посеред вулиці відібрали  собаку


Господиня симпатичного йоркширського тер’єра, вивіши свого улюбленця на прогулянку, не могла й уявити собі, що сьогодні його  вкрадуть  на вулиці у неї на очах.

Жінка від такої пригоди – ледве отямилась.  Зловмисник поцупив її собаку  на вулиці Творчій у Львові і зник в невідомому напрямку. Це трапилось 2 березня. Вражена таким нахабством, жінка звернулась за допомогою до працівників Шевченківського райвідділу міліції. Адже собака для неї майже як член сім’ї, та й вартує немалих грошей – 5000 гривень.

На щастя потерпілої, особу  зловмисника вже встановлено. Відомості внесено до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого статтею 186 ККУ.


У жительки Львова вкрали 4 телевізори


26 лютого о 8 годині ранку з приміщення на вулиці Зеленій зловмисник поцупив 4 телевізори "LG 32”.

Злодій проник в приміщення шляхом вільного доступу і зник зі "здобиччю", а потерпіла тут же звернулась в Личаківський райвідділ із заявою.

Сума збитків ще встановлюється, хоча особа зловмисника вже відома. Тепер крадію доведеться відповідати за скоєне, а його долю вирішуватиме суд.


Залишене майно в під’їзді – "подарунок" для крадія


фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Чимало громадян, особливо тих, хто мешкає у багатоповерхівках, воліють залишати своє майно на сходовій клітці, щоб не нести його в помешкання.

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Бажання простору і комфорту у власному помешканні нерідко обертається втратою особистих речей.

Так, залишені без нагляду дитячі візочки, санки, велосипеди, немов магніт, притягують крадіїв.

Навіть якщо вам здається, що кодовий замок чи наявність домофона на вхідних дверях  під’їзду надійно захищають ваше майно – ви помиляєтесь. 

Крадієві нічого не вартує підібрати комбінацію цифр коду чи видати себе за сантехніка із ЛКП, щоб безперешкодно пройти в під’їзд, де він отримає вільний доступ до покинутих без нагляду речей мешканців. Тому робити так не слід, інакше залишитесь без своїх речей.

Але, очевидно, не всі громадяни пильні і обережні. І ось свіжий приклад.

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Мешканка будинку на вулиці Кавалерідзе залишила в загальному коридорі дитячу коляску, яка  безслідно зникла 2 березня 2015 року.

Суму збитків оцінили в 300 гривень. Завдяки тому, що сихівчанка звернулась до районного відділення міліції,  особу крадія вже встановлено. Тепер йому доведеться відповідати  за законом (ст. 185 ККУ).

Правоохоронці звертають увагу всіх мешканців міста і просять бути пильними та не залишати особистих речей на сходових клітках і в загальних  коридорах,  звідки їх можуть поцупити крадії.

За повідомленнями прес-служби управління міліції м. Львова

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Важно знать: какие законы приняла вчера Верховная Рада

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 3 березня 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах