Як у Львові борються з незаконною рекламою

фото:www.extra.lviv.ua/

фото:www.extra.lviv.ua/

Суспільство
18 березня 2015 11:45

 У  Львові два рази на тиждень демонтовують незаконну рекламу. Всі попередження - порушники ігнорують

Працівники КП "Адміністративно-технічне управління" щотижня, в рамках чинного законодавства, два рази на тиждень здійснюють демонтаж зовнішньої реклами, розміщеної без дозволів.

Демонтажу підлягає реклама тих підприємців, які не мають виданих у встановленому порядку дозволів, а також прибирають з будинкових фасадів  ті вивіски, які встановлені без погоджених проектів, або  не відповідають цим проектам.

Про це  Vgorode розповіла  заступник директора КП "Адміністративно-технічне управління" Наталя Сеньків.


Підприємці ігнорують  офіційні попередження про демонтаж


- Порушників, які розміщують в центрі міста незаконну рекламу, вивіски чи встановлюють штендери (розкладачки) про демонтаж ми повідомляємо напередодні, тобто за день.

Проте, здебільшого, - розповідає пані Наталя, - наші попередження ігнорують. Лише в центрі міста вся реклама, вивіски і похідні від них розміщені переважно на законних підставах. А по всьому місту – порушників дуже багато.


За день у Львові знімають 15-20 штук незаконної рекламної продукції


Два рази на тиждень ми проводимо демонтаж незаконної реклами і вивісок. За день демонтовуємо 15-20 штук таких "шедеврів". Справа в тому, що все залежить від самої реклами чи вивіски: якщо це об’ємна пластикова конструкція, то її за пару хвилин не знімеш. Роботу доводиться виконувати обережно, щоб не пошкодити фасадів домів. А банери, наприклад, знімаємо за 15 хвилин.

Ми дуже пильно стежимо за всіма незаконними вивісками і рекламою на магазинах, офісах і т.і. Вони  не повинні закривати фасадних декорів, затуляти вікна і т.д. Якщо такі факти виявляємо - проводимо примусовий демонтаж, за умови, що власник  всі наші попередження ігнорує.

- Ви маєте право штрафувати порушників?

- Штрафними санкціями після нашого подання, займається Держспоживінспекція.

 


В боротьбі з порушниками – переможців не буде?


фото:tvoemisto.tv

фото:tvoemisto.tv

Окремо хочу сказати про штендери (розкладачки) на тротуарах. Ці  розкладні конструкції заважають пересуватися неповносправним людям, мамам з колясками і просто пішоходам, тому ми їх збираємо  в ході рейду.

Порядок роботи з власниками незаконної реклами вже відпрацьований: при виявленні порушення, тобто самовільно встановленої конструкції –  скеровуємо вимогу до підприємця узаконити її або ж добровільно демонтувати. Якщо ж він не реагує і не  робить ніяких кроків в цьому напрямку, то ми демонтовуємо його "дітище" примусово, про що його завчасно  додатково попереджаємо.

 Але, на жаль, у більшості випадків всі наші попередження підприємці ігнорують. І все ж таки, якщо порівняти наше нинішнє місто  з тим, яким воно було років 10 тому, то у Львові  незаконної реклами, банерів, вивісок – стало менше в рази.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Best Quest у Львові: дізнайся нові факти про місто

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 18 березня

Важно знать: какие законы приняла вчера Верховная Рада 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах