Сьогодні загиблих у страшній аварії хлопців поховають в Ясенові

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Суспільство
30 березня 2015 13:01

Страшна аварія, яка трапилась біля села Дуб’є в Бродівському районі,  стала страшенною трагедією і невимовним горем не лише для односельців юнаків, які трагічно загинули, але й шоком для  мешканців всіх навколишніх сіл.


 Сьогодні загиблих поховають в Ясенові


В селі Ясенів, звідки родом хлопці, сьогодні похорони загиблих юнаків. Трагедія трапилася суботнім ранком. Семеро  ясенівців, яким було від 16 до 35 років, поспішали  з дня народження, додому.

фото: соціальні мережі

Фото: соціальні мережі. Дмитро Предчишин і В'ячеслав Стецик були ліпшими друзями

За кермом автомобіля Fiat Doblo, був 35-літній Володимир Бідюк, досвідчений водій.

Односельчани розповіли, що саме  його молодіжна  компанія попросила приїхати за ними до села Суходоли вранці, де вони всю ніч відзначали день народження свого друга. Про це розповіла мешканка села Дуб’є, біля якого загинули хлопці,  пані Слава.  

- По дорозі до Ясенова, який  знаходиться в 2-х км від нашого села, на трасі Київ-Чоп, водій хотів обігнати фуру і виїхав на зустрічну смугу, а назустріч йшла машина. Очевидно, чоловік хотів уникнути удару, а подітись було вже нікуди і він з розгону, в’їхав у нашу зупинку, яка там вже стоїть купу літ, ще з початку радянських часів.

Зупинки вже нема. Її дах обвалився і впав на людей, які  сиділи в машині. Одному хлопцеві зламало хребет, адже удар був такої страшної сили, що вся зупинка з бетонних конструкцій – впала.


Мати  бачила аварію, та не знала, що там загинув її син


За словами  пані Слави, один з батьків загиблого хлопця був на той час в Бродах і розповідав, що чув про страшну аварію біля Дуб’я, але не знав, що серед загиблих є і його син. Коли йому повідомили, чоловік втратив свідомість. Але не лише батько не знав, що сталася страшна трагедія. За збігом обставин, у той самий час, коли сталася біда, мати хлопця їхала в маршрутці повз злощасну зупинку в Броди і всі пасажири разом з нею бачили криваву аварію.

Матері повідомили про смерть сина, коли вона вже приїхала на роботу.

Серед  загиблих хлопців, був і один мешканець Львова, який приїхав до бабусі на вихідні. Його вже поховали батьки.

фото: соціальні мережі

20-річний Андрій Долиняк загинув разом із старшим братом Павлом, фото: соціальні мережі

Сьогодні в Ясенові будуть ховати всіх загиблих юнаків. Їх – п’ятеро:  Дмитро Предчишин, В’ячеслав Стецик, Андрій і Павло Долиняки, а також Андрій Войцеховський.  Всі - загинули на місці.

-Я  усіх знав. Вони  були ліпшими колєгами, як кажуть, - що називається, не розлий вода, ось так і загинули всі разом, - з гіркотою розповів "КП"  в Украине" друг хлопців, що трагічно загинули, Андрій. – Вони разом вудили рибу, відпочивали, з Дмитром ми навчались в школі. Знаю, що Дмитро і Павло служили контрактниками в військовй частині в Золочеві. Ярослав Стецик працював сторожем, всі  інші хлопці перебивались випадковими заробітками. Це страшенне горе для нас всіх.


До потерпілих, що знаходяться в реанімації, викликали санавіацію


Водій автомобіля Володимир Бідюк і 16-літній Микола Куцло –  з численними травмами перебувають у реанімації під наглядом медиків.

Миколі вже двічі робили операцію. Вчора викликали  до травмованих санавіацію зі Львова.

Кажуть, що. Коли Микла Куцло прийшов на якийсь час до тями, то страшенно кричав. Очевидно, даються взнаки травми і шок від того, що сталося. Хлопця дуже  жаліють всі односельці і рідні, бо кажуть, що "він - дуже добра дитина".

За словами друга хлопців Андрія, батьки братів Войцеховських не можуть отямитися від горя. Адже в один день втратили двох синів, один  з яких недавно щойно одружився, другий був нежонатим. Хлопці будували плани на майбутнє. Які  були зруйновані за одну мить.


Мешканці Ясенова кажуть, що водій не винен


Сьогодні в Ясенові чорний день. Тут хоронитимуть молодь, у якої все життя було ще попереду. Односельці помогли сім’ям, які втратили дітей  усім, чим могли і далі збирають кошти на лікування  двох чоловік,  за життя  яких борються медики.

Односельці вважають, що вини водія в страшній трагедії немає, це просто фатальний збіг обставин.


 Офіційно


- Всі причини і обставини цієї аварії з’ясовуються, - розповіла Vgоrode спікер УДАІ  у Львівській області Галина Лемішко. – За попередніми даними, водій автомобіля Fiat Doblo  виїхав на зустрічну смугу, не справився з керуванням і врізався в автобусну зупинку, на якій в цей момент людей не було.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст. 286 Кримінального Кодексу України "Порушення правил безпеки дорожного руху чи експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засом, якщо вони спричинили  загибель декількох осіб".

Якщо вина водія буде доведена, йому загрожує позбавлення волі  на термін від 7 до 12 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на   термін до 3 років.

Нагадаємо, 28 березня о сьомій ранку на Львівщині сталася кривава аварія. Іномарка Fiat Doblo в'їхала в зупинку громадського транспорту поблизу села Дуб'є, що у Бродівському районі, на автодорозі Київ-Чоп. Від численних травм померли п'ятеро людей, ще двох із травмами доставили в лікарню. 

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 30 березня 

Страшна аварія на Львівщині: загинули п'ятеро людей

Подробиці ДТП: на Львівщині вантажівка зіткнулася з машиною швидкої допомоги

 

-           

 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах