Львів’яни підтримали людей з аутизмом ходою в блакитному

фото:vgolos.com.ua

фото:vgolos.com.ua

Суспільство
02 квiтня 2015 18:00

З нагоди Міжнародного дня інформування про аутизм мешканці Львова виявили свою толерантність до людей з захворюванням на аутизм, інформує ZIK- Стрім.

Кілька десятків львів’ян пройшли ходою від спецшколи-інтернату "Довіра" на вулиці Короленка – єдиного в місті спеціального навчального закладу для дітей з аутизмом – до площі Ринок.


Не будьмо байдужими


Серед учасників ходи були діти з цим захворюванням, їхні батьки та родичі, вихователі та просто небайдужі городяни. Усі вони вбралися у блакитне або мали блакитний елемент в одязі, адже саме цей колір є міжнародним символом підтримки людей з аутизмом. За словами організаторів акції, їхня мета – донести загалу, що бідою є не сам аутизм, а байдужість до проблем таких людей.

"Я дуже тішуся, що підтримати нас прийшло стільки людей. Ці діти - не хворі, просто в них інше сприйняття навколишнього світу. Ми хочемо, щоб люди не просто вдягалися у блакитне на знак підтримки аутистів, але й усвідомили, що таке аутизм і як допомагати цим людям. Крім того, потрібно звернути увагу влади до потреб таких людей, адже в Україні працюють лише дві школи, де навчаються такі діти. Ми хочемо змінити ситуацію на краще", – розповіла організаторка акції "Львів у блакитному" Анастасія Коваленко.


Учасники акції на Площі Ринок утворили пазл-символ


На площі Ринок учасники акції вишукувались у формі пазла – ще одного символу аутизму, який засвідчує здатність таких діток до навчання та творчості. Вигукнувши гасло: "Ми такі як всі, просто трохи інші", учасники флешмобу випустили в небо блакитні повітряні кульки. 

Нагадаємо, Львів долучиться до міжнародної ініціативи Light It Up Blue, яка має на меті поширювати інформацію про аутизм та формувати толерантність до людей, які живуть з такою особливістю. Сьогодні, 2 квітня, Ратушу та Оперний театр підсвітять синім

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Як розважаються у Львові: в місті просто на вулицях вішають прищепки з грошима

У Львові проведуть "Марафон миру"

Не пропустіть: у Львові стартував фестиваль "Французька весна" 

Light It Up Blue: сьогодні Ратушу та Оперний театр підсвітять синім

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах