Очільником громадської ради при Львівській ЛОДА став лікар

фото: з сайту www.032.ua

фото: з сайту www.032.ua

Суспільство
20 квiтня 2015 12:25

7 квітня у Львівському палаці мистецтв відбулось перше засідання Громадської ради при Львівській облдержадміністрації.

Про це повідомляє  032.ua.

На порядок денний засідання було представлено декілька питань, що стосувались обрання керівництва Громадської ради, зокрема, голови та секретаря, а також затвердження переліку постійної комісії Громадської ради і прийняття відповідного Положення про неї.

Громадська рада при Львівській облдержадміністрації є постійно чинним, колегіальним, виборним, консультативно-дорадчим органом, утвореним для забезпечення участі громадян у формуванні та реалізації державної політики.

Основними завданнями органу є створення умов для реалізації громадянами конституційного права, підтримка громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади та врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики.

Для організації першого засідання кворумом Громадської ради (147 членів) було обрано тимчасового голову – Рустама Курбанова та представників лічильної комісії, які забезпечили супровід виборчого процесу.

За посаду голови Громадської ради змагалось 11 претендентів, проте 3-є з них зняли свої кандидатури. Серед них представник громадської організації "Рабів до раю не пускають" Ігор Шепа, керівник громадської організації "САМІ" Андрій Породко та керівник громадського формування "Афганська сотня" Ігор Коцюруба. Єдиною жінкою з числа кандидатів була голова громадської організації "Воля України" Ольга Єлізарова.

Таким чином, беззаперечним переможцем у боротьбі за посаду голови Громадської ради при Львівській облдержадміністрації став Степан Середа – керівник громадської організації "Новий Львів", головний лікар Львівського обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру.

"Я дякую за довіру, але пам’ятайте, що ми вибрали важку дорогу і працю. Знаю, що тут зібрався "цвіт" громадський організацій, хоча за межами наших установчих зборів є ще багато цікавих організацій, які сьогодні відсутні. Я постараюся, щоб вони також долучилися до роботи і думаю, що владі сьогоднішній буде з однієї сторони з нами десь і комфортно працювати, а з іншої – ми здійснюватимемо громадський контроль за їх діяльністю. Я маю надію, що наша Громадська рада, яка активно брала участь у всіх тих подіях на майдані, зробить все для того, щоб Львівщина стала показовим еталоном в нас на Україні", – наголосив у своїй промові Степан Середа.

Ще новини Львова:

Сьогодні у Львові розпочався прийом заявок у нову патрульну службу

Львівську програму перебування Порошенка скасували 

На стінах Веринської церкви на Львівщині зобразили Кузьму Скрябіна в образі Іоанна Хрестителя

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах