Дізнайся: чому евакуйованих українців не відправляють на обсервацію

Дізнайся: чому евакуйованих українців не відправляють на обсервацію фото

Дізнайся: чому евакуйованих українців не відправляють на обсервацію фото

Суспільство
25 березня 2020 15:57

Мешканців Львівщини, які повернулися з-за кордону, не відправляють на обсервацію, як це було з тими українцями, яких евакуювали з Китаю.

Про це розповів заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Іван Собко.

«Якщо би ми всіх людей, які повернулися із Польщі чи з інших країн, які за останній тиждень повернулися у Львівську область літаками чи поїздами, а це до 5 тисяч людей, то ми би з області зробили карантинний відстійник. Ми прийняли рішення, що ті особи, які прибувають і не мають температури – йдуть на домашній карантин. Під підпис, що людина ознайомлена із нормами закону у частині порушення карантинних заходів, і дає свої контакти, щоб ми могли її перевірити», – розповів Іван Собко.

За його словами, за постановою головного санітарного лікаря країни Віктора Ляшка, людей, які повернулися в Україну з-за кордону, лише вносять у спеціальні бази.

«Ми це робимо вже два тижні. У нас є ці бази, але не всі. Ми просимо міграційну службу, щоб вони допомагали нам ці бази формувати, потім ці дані передаємо в райони. Якщо людина, яка повернулася з-за кордону, не дотримується карантинних заходів – її потрібно штрафувати по всій суворості», – додав Собко.

Нагадаємо, перші евакуаційні поїзди з українцями почали прибували в Україну 20 березня. Того ж дня сімох пасажирів госпіталізували у Львові для проведення діагностики. Деякі евакуйовані, незважаючи на карантин, одразу ж пішли гуляти на площу Ринок. 23 березня спеціальним потягом «Інтерсіті+» з Польщі знову привезли українців. Серед них були 170 пасажирів, які приїхали на Львівщину.

Додамо, що станом ранок середи, 25 березня, в країні офіційно підтверджено 113 випадків, три з них – смертельні.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах