Бракує рук: Польща організує чартери для українських заробітчан

Бракує рук: Польща організує чартери для українських заробітчан фото

Бракує рук: Польща організує чартери для українських заробітчан фото

Суспільство
27 квiтня 2020 13:16

У Польщі планують організувати чартерні рейси для перевезення сезонних робітників з України, адже немає кому збирати врожай. Про це в ефірі TVP сказав президент служби персоналу Кшиштоф Інглот.

За його словами, польські фермери не зможуть власними силами, без допомоги заробітчан, зібрати врожай. Зокрема, у травні треба буде збирати спаржу, також достигає полуниця.

Як приклад, він наводить Німеччину, що організувала чартери для робітників з Румунії. За словами Кшиштофа Інглота, чартери – це дорого, але втрата врожаю буде гіршим сценарієм. Він додає, що наразі ідеться про перевезення 200 українців у Вроцлав.

Нагадаємо, що у МЗС планують до 12 травня повернути додому ще 9 тисяч українців. А на українсько-польському кордоні організували платні автобусні перевезення для тих, хто не може перетнути кордон автомобілем. Попри те, що і президент, і уряд запевняли, що зроблять все для безперешкодного повернення громадян України, за перевезення на 500 метрів  приватна компанія збирає з кожного пасажира по 50 злотих (понад 320 гривень за курсом НБУ). Нині це єдиний спосіб для українців повернутися додому.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах